Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Αγοραστός: Τα αντιπλημμυρικά έργα του Πορταϊκού ποταμού απέδωσαν στις πρόσφατες πλημμύρες

  • 5 Μαρτίου 2015, 15:01
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τρίκαλα

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών πέριξ του Πορταϊκού ποταμού στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Αναγνωστόπουλο.

Πρόκειται για παρεμβάσεις συνολικού κόστους 1.070.000 ευρώ, οι οποίες όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, έδειξαν πρόσφατα στις έντονες βροχοπτώσεις την σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητά τους, προστατεύοντας ζωές και ανθρώπινες περιουσίες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αγοραστός, "η μείζονα αναγκαιότητα των αντιπλημμυρικών στον Πορταϊκό φάνηκε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο, στις πρόσφατες πλημμύρες και κυρίως στην τελευταία βροχόπτωση η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 50 ετών. Το έργο αυτό λοιπόν, δημιούργησε ένα ανάχωμα ασφάλειας στις περιουσίες των ανθρώπων και στις αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

Ανήκει στα έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοια έργα πολλές φορές δεν φαίνονται, αλλά όταν χρειάζονται έρχονται στην επιφάνεια και θωρακίζουν τη ζωή των πολιτών" κατέληξε.

Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων έγινε σε μήκος 4.000 μέτρων περίπου, "θωρακίζοντας" αρκετούς οικισμούς, αγροτικές καλλιέργειες και τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και προστατεύοντας την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τρίκαλα: Συνελήφθη άνδρας που εξαπάτησε ηλικιωμένη Τρίκαλα: Συνελήφθη άνδρας που εξαπάτησε ηλικιωμένη
    18 Απριλίου 2026, 10:09
  • Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Πύλη - Σώοι οι επιβαίνοντες (+Φώτο) Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Πύλη - Σώοι οι επιβαίνοντες (+Φώτο)
    17 Μαρτίου 2026, 21:59
  • Στουρναραίικα: ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα στο χωριό – Σώοι οι επιβάτες Στουρναραίικα: ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα στο χωριό – Σώοι οι επιβάτες
    30 Ιανουαρίου 2026, 20:51
  • Καταπλακώθηκε από το φορτηγό του 62χρονος σε κοινότητα του Δήμου Πύλης Καταπλακώθηκε από το φορτηγό του 62χρονος σε κοινότητα του Δήμου Πύλης
    10 Οκτωβρίου 2025, 21:08
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva