Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτοβολταϊκό ...δέντρο απέκτησε η πόλη των Τρικάλων! Κύριο

  • 17 Σεπτεμβρίου 2015, 14:46
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τρίκαλα

Τεχνολογική καινοτομία στα Τρίκαλα υπέρ ατόμων με αναπηρία, αλλά και με λύσεις για τους πολίτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο Δήμος Τρικκαίων τοποθέτησε ένα φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μια κατασκευή, δηλαδή, που προσομοιάζει με δέντρο και στα «κλαδιά» του φέρει ως καρπούς, φωτοβολταϊκά πάνελ!

Μια κατασκευή  με διπλό στόχο:

Ο ένας, η παραγόμενη ενέργεια να μεταφέρεται στα «κλαδιά» και μέσω των φωτιστικών τύπου pot, να δίνεται φως μέσω των λαμπτήρων τύπου «led» που φέρει το δέντρο.

Ο δεύτερος, η χρήσης της ενέργειας αυτής για τη φόρτιση κινητών και ηλεκτρικών αμαξιδίων που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρία!

Και οι δύο αυτές εφαρμογές προσαρμόζονται σε παγκάκια που βρίσκονται σε προστατευμένο δάπεδο κάτω από το δέντρο και ταυτοχρόνως δίνουν την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ξεκουραστεί.

Τρίτη δυνατότητα, είναι η μία οθόνη αφής, τοποθετημένη στον κάτω μέρος του «κορμού» του δέντρου. Αυτή η οθόνη επιτρέπει τη χρήση ειδικού λογισμικού διαχείρισης και λειτουργίας της κατασκευής, με επιπλέον δυνατότητες ενσωματωμένων ηλεκτρονικών εφαρμογών. Μέσω της οθόνης αφής, οι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν στο διαδίκτυο, να βρουν σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή, να χρησιμοποιήσουν τη δυνατότητα κλήσης μέσω διαδικτύου του Skype ή ακόμη και να φωτογραφηθούν στο δέντρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το «δέντρο», η κατασκευή είναι «100% τρικαλινό προϊόν και αποτελεί τμήμα των δράσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας, με στόχο να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καινοτόμες λύσεις για τους συμπολίτες μας».

Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή κατασκευή του τρικαλινού κ. Θανάση Ντιντή, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη) την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, έχουν ως  τίτλο «επιλέγω –αλλάζω -συνδυάζω» (choose –change -combine). Συγκεκριμένα, υλοποιείται ο στόχος για τον συνδυασμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και πραγματοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ ακολουθούν οι δράσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Φαρκαδόνα: Με απάτη με το πρόσχημα του λογιστή, αφαίρεσαν 2.100 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένο Φαρκαδόνα: Με απάτη με το πρόσχημα του λογιστή, αφαίρεσαν 2.100 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένο
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 12:59
  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
  • Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασιλικής (Κούλα) Απ. Λυρίτση Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασιλικής (Κούλα) Απ. Λυρίτση
    1 Σεπτεμβρίου 2026, 22:37
  • Γνωστοποίηση τέλεσης του 40ήμερου μνημοσύνου του Μάρκου Μπαμπανάρα Γνωστοποίηση τέλεσης του 40ήμερου μνημοσύνου του Μάρκου Μπαμπανάρα
    31 Αυγούστου 2026, 11:06
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva