Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου για την εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου

  • 30 Οκτωβρίου 2015, 11:43
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος είναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Οι 10 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης του δεκαημέρου είναι η Κυριακή, 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου καλεί όλους τους συναδέλφους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 01 Νοεμβρίου καθώς είναι αντίθετος με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μέτρο στην περιοχή μας έχει αποτύχει με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά τις 2 προηγούμενες χρονιές εφαρμογής του.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή της συγκεκριμένης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου.

Επίσης, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Πέμπτη 20 Αυγούστου η κηδεία της Ανθής Γαλαζούλα Την Πέμπτη 20 Αυγούστου η κηδεία της Ανθής Γαλαζούλα
    19 Αυγούστου 2026, 18:51
  • Ανατέθηκε η μελέτη για αποκαταστάσεις ζημιών σε δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μουζακίου Ανατέθηκε η μελέτη για αποκαταστάσεις ζημιών σε δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Μουζακίου
    19 Αυγούστου 2026, 14:05
  • Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών έργων Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών έργων Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας
    19 Αυγούστου 2026, 11:47
  • Την Τετάρτη 19 Αυγούστου η κηδεία της Ζωής Αδάμου Την Τετάρτη 19 Αυγούστου η κηδεία της Ζωής Αδάμου
    19 Αυγούστου 2026, 09:54
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva