Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Η αλήθεια για το Χιονοδρομικό Λίμνης Πλαστήρα Κύριο

  • 6 Μαΐου 2025, 18:31
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Η αλήθεια για το Χιονοδρομικό Λίμνης Πλαστήρα

..

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα έπειτα από δημοσιότητα που έλαβε η απομάκρυνσης του αναβατήρα στη θέση «Καραμανώλη», με αίσθημα ευθύνης θέτει στην κρίση δημοτών και πολιτών τα εξής:

1. Πριν δεκαετίες Σύλλογοι και φορείς, με πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής, έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου στη Λίμνη Πλαστήρα. Την δεκαετία του 1990 τοποθετήθηκε αναβατήρας στη θέση «Καραμανώλη», χωρίς όμως την απαραίτητη άδεια, η οποία δεν εξασφαλίστηκε ποτέ. Είναι γνωστό ότι η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου προϋποθέτει μελέτες, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από το Δασαρχείο και άλλες Υπηρεσίες, οι οποίες όμως ουδέποτε εκπονήθηκαν.

2. Η χωρίς άδεια τοποθέτηση του αναβατήρα και η ανυπαρξία συνοδών εγκαταστάσεων, πέραν της αδυναμίας λειτουργίας Χιονοδρομικού κέντρου, εμπόδισε το Δήμο να μπορεί νόμιμα να εκτελεί εργασίες συντήρησης και επισκευών αυτού. Λόγω της μακρόχρονης αδράνειας σημειώθηκαν φθορές και βλάβες, ενώ υπήρξαν και φαινόμενα κλοπής καλωδίων χαλκού κ.λ.π.. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα ο αναβατήρας να είναι επικίνδυνος, ενώ η πρόκληση ατυχήματος βάρυνε ηθικά και νομικά το Δήμο.

3. Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία «αγανακτισμένου δημότη» για πλήθος ακινήτων (δημοτικών και ιδιωτικών) που έγινε πριν τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο χώρο από το Δασαρχείο Καρδίτσας. Διαπιστώθηκε ότι η εγκατάσταση του αναβατήρα είχε γίνει χωρίς άδεια και ειδοποιήθηκε ο Δήμος (προφορικά και εγγράφως) να απομακρύνει την κατασκευή. Παρά τις προσπάθειές για αδειοδότηση δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί μήνυση από το Δασαρχείο κατά της αντιδημάρχου, η οποία εκδικάζεται στις 16 Μαΐου 2025.

4. Η παρούσα δημοτική αρχή στο πλαίσιο ανάπτυξης του θεματικού χιονοδρομικού τουρισμού, γνωρίζοντας το προβληματικό παρελθόν και τις δεκαετίες στασιμότητας, θέλοντας να προχωρήσει στην δημιουργία ενός νόμιμου Κέντρου Εμπειρίας Χιονιού (δεν πληρούνται προδιαγραφές για Χιονοδρομικό Κέντρο) έχει προβεί στις εξής ενέργειες:

4Α) Για να εξασφαλίσουμε αδειοδοτήσεις εντάξαμε ανάλογη χρήση γης στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, να λυθεί δια παντός το πρόβλημα τώρα και στο Μέλλον.

4Β) Έχουμε εντάξει επένδυση 230.000 ευρώ στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αγράφων για την αξιοποίηση της περιοχής.

4Γ) Δεσμεύσαμε πίστωση στον προϋπολογισμό έτους 2025 ποσού 20.000 ευρώ, για σύνταξη μελέτης αναβάθμισης του Ορειβατικού Καταφυγίου και δημιουργία Κέντρου Εμπειρίας Χιονιού.

5. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κινείται με γνώμονα την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής με την δέουσα σοβαρότητα, με επενδύσεις βάση μελετών, με στόχο αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, με τήρηση της νομιμότητας.

Αντί επιλόγου: Αποδεδειγμένα έχουμε όραμα για την περιοχή, σχέδιο ανάπτυξης, ισχυρή πολιτική βούληση και μιλάνε τα έργα μας. Δημιουργούμε υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος και μάλιστα σε καθεστώς διαχείρισης αλλεπάλληλων κρίσεων: Κορωνοϊός, «Ιανός», “Daniel”, χρονίζοντα προβλήματα, εγκατάλειψη, αθέατες βόμβες που σκάνε συχνά πυκνά στα χέρια μας. Εργαζόμαστε μεθοδικά, συχνά υπό καθεστώς κοινωνικής παθογένειας με ανώνυμες καταγγελίες «αγανακτισμένων δημοτών», οι οποίοι έβαλαν στόχο να γκρεμίσουν όσα από το 1981 μέχρι σήμερα έχουν γίνει στη Λίμνη Πλαστήρα.

Αυτή είναι η αλήθεια και ο καθένας ας βγάλει καλοπροαίρετα τα συμπεράσματά του.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις6 Μαΐου 2025, 18:35

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες
    29 Ιουλίου 2026, 09:29
  • Δημήτρης Τσιαντής: "Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!!!" - Θεσμικό ατόπημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!!!" Δημήτρης Τσιαντής: "Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!!!" - Θεσμικό ατόπημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!!!"
    28 Ιουλίου 2026, 21:34
  • Ολοκληρώνεται το έργο κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων στο Μορφοβούνι Ολοκληρώνεται το έργο κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτιρίων στο Μορφοβούνι
    28 Ιουλίου 2026, 15:18
  • Συνεργασίες με Δήμους και φορείς της Ιταλίας επιδιώκει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Συνεργασίες με Δήμους και φορείς της Ιταλίας επιδιώκει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
    28 Ιουλίου 2026, 12:40
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva