Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίκτυο Αλληλεγγύης: "Κάτω τα χέρια από το πράσινο στους πεζοδρόμους Χατζημήτρου και Σμύρνης - Oλες/όλοι σημέρα Τρίτη (30/6) στο Δημαρχείο" Κύριο

  • 30 Ιουνίου 2026, 11:16
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Δίκτυο Αλληλεγγύης: "Κάτω τα χέρια από το πράσινο στους πεζοδρόμους Χατζημήτρου και Σμύρνης - Oλες/όλοι σημέρα Τρίτη (30/6) στο Δημαρχείο"

.

Ένα από τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 3ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ στις 30-6-2026, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00’ μμ. που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τους πεζοδρόμους Σμύρνης και Χατζημήτρου για τους οποίους ’’συγκεκριμένοι κύκλοι’’ δηλαδή οι πολίτες της περιοχής και γενικότερα της πόλης έχουν πάρει σαφή θέση.

Το θέμα 4 :
<<Το τελευταίο διάστημα καλλιεργείται στην τοπική κοινωνία από συγκεκριμένους κύκλους ένα κλίμα ότι δήθεν η δημοτική αρχή κόβει ή θα κόψει δέντρα για να κατασκευάσει δημόσια έργα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της ανάπλασης που σχεδιάζει. Θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσετε το σώμα και κατ' επέκταση την κοινή γνώμη της περιοχής για το τι ακριβώς ισχύει.>>

(ερωτώσα: Ευ. Ξυδιά, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)

-Απέναντι στις αναπλάσεις που καταστρέφουν την καθημερινότητά μας, φωνάζουμε: 

«ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟ». 

Καλούμε τις συλλογικότητες, το λαό της πόλης σε κοινή δράση, αντίστασηκαι αγώνα στα σχέδια λεηλασίας.

-Οι δημόσιοι χώροι, τόσο οι τεχνητά διαμορφωμένοι όσο και οι φυσικοί ελεύθεροι, αποτελούν στοιχεία του αστικού χώρου, που είναι ζωτικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις πόλεις, η οποία ωστόσο θυσιάζεται από πολιτικές επιλογές όλων των αστικών κυβερνήσεων τοπικού και κεντρικού κράτους μέχρι σήμερα. Συνολικά, οι προωθούμενες πολιτικές και παρεμβάσεις διαμορφώνουν μία νέα εικόνα της πόλης που είναι πιο δυσλειτουργική, πιο άνιση και πιο ταξικά πολωμένη.

-Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι διαχρονικά προσφέρουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι πολίτες δρουν, δημιουργούν, χαλαρώνουν, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται, έρχονται σε επαφή με το φυσικό στοιχείο και με τους συμπολίτες και αλληλεπιδρούν.

-Η προστασία τους από τα σχέδια κράτους-κεφαλαίου αποτελεί υποχρέωση όλων μας και η διατήρηση τους γύρω από τις δικές μας ανάγκες κατοχυρωμένο κοινωνικό μας δικαίωμα. 

Υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους και δημόσιους χώρους πρασίνου, ενάντια στην εμπορευματοποίηση, την επιχειρηματική εκμετάλλευση με σκοπό το κέρδος και τον εξευγενισμό.

ΜΠΛΟΛΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η κηδεία της Ζωγράφως Τρυφ. Μητσικώστα Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η κηδεία της Ζωγράφως Τρυφ. Μητσικώστα
    3 Οκτωβρίου 2026, 21:37
  • Καρδίτσα: Με συνάντηση χορωδιών ξεκίνησαν οι «Ημέρες Παράδοσης» (+Φωτο +Βίντεο) Καρδίτσα: Με συνάντηση χορωδιών ξεκίνησαν οι «Ημέρες Παράδοσης» (+Φωτο +Βίντεο)
    3 Οκτωβρίου 2026, 21:03
  • Άνοιξε τις πύλες του» το διήμερο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο) Άνοιξε τις πύλες του» το διήμερο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
    3 Οκτωβρίου 2026, 19:43
  • Δυτική είσοδος Καρδίτσας: Σε εξέλιξη η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες (+Φωτο) Δυτική είσοδος Καρδίτσας: Σε εξέλιξη η υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για φυσικό αέριο και τηλεπικοινωνίες (+Φωτο)
    3 Οκτωβρίου 2026, 17:59
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva