Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: "Να υπάρξει άμεσα έλεγχος ασφάλειας όλων των υποδομών στο νοσοκομείο Καρδίτσας"

  • 1 Νοεμβρίου 2026, 18:20
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: "Να υπάρξει άμεσα έλεγχος ασφάλειας όλων των υποδομών στο νοσοκομείο Καρδίτσας"

.

Συνέβη ενώ ήταν ήδη γνωστά σημεία εισόδου υγρασίας σε διάφορα σημεία στην παθολογική κλινική και αφού έχει γίνει πριν ένα χρόνο περίπου «ανακαίνιση» της κλινικής με 586.000 ευρώ (509.000 ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης).

Προστίθεται σε αντίστοιχα προβλήματα υποδομών που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους. Τέτοια ήταν η πυρκαγιά στην ορθοπεδική κλινική, η «πτώση» του συστήματος παροχής οξυγόνου εν μέσω πανδημίας και αυξημένων αναγκών, η επαναλαμβανόμενη είσοδος νερών μετά από βροχές στο χώρο των χειρουργείων, στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων και στους υπόγειους χώρους του νοσοκομείου. Ακόμα παραμένει το πρόβλημα εμφάνισης προσμίξεων στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου.

Δεν είναι δυνατό να μετατίθενται τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η ασφάλεια των υποδομών στη μελλοντική «ενεργειακή αναβάθμιση» του νοσοκομείου, που καρκινοβατεί εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια, ενώ κάθε 2-3 χρόνια εισάγεται σε διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο με τις κάθε φορά μεγαλόστομες ανακοινώσεις από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και διοικήσεις.

Καμία «ανακαίνιση» (και μάλιστα μετά από 40 χρόνια από την κατασκευή) δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους απαραίτητους ελέγχους και τις τακτικές συντηρήσεις. Καμία τεχνική υπηρεσία χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το δύσκολο και συνεχές έργο, ούτε καν να εισηγηθεί με πλήρη τεκμηρίωση την παραλαβή έργων που κατασκευάζουν ιδιώτες εργολάβοι με βασικό κίνητρό τους το κέρδος.

Τώρα να πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις υποδομές του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Να υπάρξει δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για όλα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΑΖΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ    

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

.
.
 
 
.

 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Σήραγγα Όθρυος – Οι ημερομηνίες και οι εκτροπές Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Σήραγγα Όθρυος – Οι ημερομηνίες και οι εκτροπές
    1 Νοεμβρίου 2026, 18:49
  • Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η κηδεία της Ελένης Κουτή Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η κηδεία της Ελένης Κουτή
    1 Νοεμβρίου 2026, 16:41
  • Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Λαμπ. Κακλητζιώτη Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Λαμπ. Κακλητζιώτη
    1 Νοεμβρίου 2026, 13:56
  • Χορωδιακό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Χρήστο Διαμαντή πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο) Χορωδιακό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Χρήστο Διαμαντή πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο)
    1 Νοεμβρίου 2026, 12:44
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva