Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Αντικαπνιστική εκστρατεία στο Μουζάκι Κύριο

  • 31 Μαΐου 2017, 19:45
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις

Το κάπνισμα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκαλεί εθισμό, θεωρείται χρόνια νόσος, αποτελεί την πρώτη και κύρια αναστρέψιμη αιτία θανάτου με δυνατότητα πρόληψης.

Εκτιμάται ότι το 1/3 του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού δηλ. το 1.1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι καπνιστές.

Στην λίστα των θυμάτων θα πρέπει να προστεθούν σε ετήσια βάση εκατοντάδες από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ποτέ δεν κάπνισαν αλλά πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το παθητικό κάπνισμα.

Οι Έλληνες δυστυχώς κατέχουν πρωτιά στο κάπνισμα.

Η 31 Μαΐου, έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

To παράρτημα Καρδίτσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με το  Κέντρο Υγείας Μουζακίου, τον Δήμο Μουζακίου και το 1ο και 2ο δημ σχολείο  πραγματοποίησε και στις 31 Μάη Αντικαπνιστική εκστρατεία στην πόλη του Μουζακίου

Στους  μικρούς μαθητές έγινε σχετική ενημέρωση   και στη συνέχεια με μεγάλο ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραπάνω προσπάθεια  μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια με περιεχόμενο σχετικό με  τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Οι μαθητές θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση και να στείλουν το δικό τους μήνυμα  φώναξαν συνθήματα όπως: «Το κάπνισμα σκοτώνει» «Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο» «Τσιγάρο ή Υγεία;» «Καλημέρα ζωή Αντίο κάπνισμα» «Εσύ καπνίζεις εγώ τι φταίω;»

Οι πολίτες της πόλης του Μουζακίου  προβληματίστηκαν ευχάριστα  και το βέβαιο είναι ότι τέτοιες φωνές σίγουρα ακούγονται πιο δυνατά και φέρνουν θετικά αποτελέσματα γενικότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά ήταν τα ερωτήματα και οι απορίες  των  μικρών  μαθητών στους υπευθύνους του προγράμματος ,τους εκπαιδευτικούς τους αλλά και τον κόσμο σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και την τήρηση ή όχι των νόμων, ερωτήματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας και προβληματισμού.

Τα παιδιά συνόδευσαν η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Ερμιόνη Βασιλού,
η Επισκέπτρια του κέντρου Υγείας  Ρήγα  Μαρία,
Και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Πάνος Νίκος και Νάκου Βασιλική.

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία- Παράρτημα Καρδίτσας

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις31 Μαΐου 2017, 19:45

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τραυματίστηκε 31χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στο δρόμο Μουζακίου - Λαζαρίνας Τραυματίστηκε 31χρονος δικυκλιστής σε τροχαίο στο δρόμο Μουζακίου - Λαζαρίνας
    25 Αυγούστου 2026, 17:17
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (26/8) σε Λαζαρίνα, Καππαδοκικό, Άγιο Βησσάριο, Μαυραχάδες και Παλαιοχώρι Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (26/8) σε Λαζαρίνα, Καππαδοκικό, Άγιο Βησσάριο, Μαυραχάδες και Παλαιοχώρι
    25 Αυγούστου 2026, 15:05
  • Ανακοίνωση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη: "Η λάσπη δεν αλλάζει την αλήθεια" Ανακοίνωση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη: "Η λάσπη δεν αλλάζει την αλήθεια"
    25 Αυγούστου 2026, 14:54
  • Τροχαίο με τραυματισμό 28χρονου δικυκλιστή στο δρόμο μεταξύ Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού Τροχαίο με τραυματισμό 28χρονου δικυκλιστή στο δρόμο μεταξύ Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού
    24 Αυγούστου 2026, 21:54
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva