Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

  • 27 Σεπτεμβρίου 2018, 10:28
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

..

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι καθίσταται πλέον υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού όψεως.

Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανημάτων P.O.S. ή με αλλά ηλεκτρονικά μέσα, πρέπει να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης της δραστηριότητας και οι επερχόμενες μεταβολές θα πρέπει να δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία συντέλεσης τους.

Για πρώτη εφαρμογή της σχετικής Κ.Υ. απόφασης, οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 3 μηνών από την δημοσίευση της (12/09/2018) στο Φ.Ε.Κ. με καταλυτική ημερομηνία την 13/12/2018. Η μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού επιφέρει την επιβολή διοικητικού προστίμου 1000 ευρώ, ενώ η εκπρόθεσμη δήλωση του επιβαρύνεται με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από την σχετική Κ.Υ.Α., Υπουργών οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών με αριθμό ΔΕΑΦ 1128500ΕΞ2018/28-8-2018, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3965/12-09-2018.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτική δράση στα σχολεία της Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια ΕΛ.ΑΣ.: Ενημερωτική δράση στα σχολεία της Θεσσαλίας για την οδική ασφάλεια
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 17:10
  • ΔΙΠΕ Καρδίτσας: Συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων ΔΙΠΕ Καρδίτσας: Συνάντηση με Διευθυντές και Προϊσταμένους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 16:11
  • Γιώργος Κολοκτσής: "Ποιος φταίει για την εικόνα;" Γιώργος Κολοκτσής: "Ποιος φταίει για την εικόνα;"
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 16:04
  • Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Γεώργιου Βλαχούτσου Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Γεώργιου Βλαχούτσου
    11 Σεπτεμβρίου 2026, 15:47
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva