Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα «Τo κάπνισμα και οι επιπτώσεις του στην υγεία»

  • 13 Φεβρουαρίου 2024, 18:26
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ενημέρωση των εκπαιδευομένων του παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας με θέμα «Τo κάπνισμα και οι επιπτώσεις του στην υγεία»

..

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σοφάδων (παράρτημα του ΣΔΕ Καρδίτσας) πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κάπνισμα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων για τους κινδύνους που μπορούν να παρουσιαστούν στη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος. Επιλέγοντας το κάπνισμα, οι άνθρωποι αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης σημαντικού αριθμού νοσημάτων και μειώνουν το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Οι επισκέπτριες του Κέντρου Υγείας Σοφάδων, κ. Ντάφου Ελένη και κ. Τσιμπουκάκη Δανιέλα αναφέρθηκαν αναλυτικά στους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η βλαβερή συνήθεια, στην εξάρτηση που προκαλεί και τόνισαν τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος. Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση, έθεσαν τα ερωτήματά τους και έλαβαν κατατοπιστικές απαντήσεις. Παράλληλα έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ντάφου Ελένη για την κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αλλά και το Κέντρο Υγείας Σοφάδων για την άμεση ανταπόκρισή του στα αιτήματα του σχολείου μας για δράσεις που προασπίζουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

.Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Επισημάνσεις αναγνώστη του KarditsaLive.Net για υπερσυγκέντρωση κάδων απορριμμάτων σε σημείο στο Καλλίθηρο Επισημάνσεις αναγνώστη του KarditsaLive.Net για υπερσυγκέντρωση κάδων απορριμμάτων σε σημείο στο Καλλίθηρο
    23 Αυγούστου 2026, 12:43
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Χάρμπα Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Χάρμπα
    23 Αυγούστου 2026, 08:26
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Ευάγγελου Σπ. Παππή Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Ευάγγελου Σπ. Παππή
    22 Αυγούστου 2026, 21:43
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Δημήτριου Καρανάσιου Την Κυριακή 23 Αυγούστου η κηδεία του Δημήτριου Καρανάσιου
    22 Αυγούστου 2026, 14:44
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva