Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συνάντηση εργασίας του Αντιπροέδρου του Eπιμελητηρίου & του Γ. Κωτσού με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κύριο

  • 22 Δεκεμβρίου 2025, 11:22
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συνάντηση εργασίας του Αντιπροέδρου του Eπιμελητηρίου & του Γ. Κωτσού με τον Υπουργό Ανάπτυξης

.

Σε συνέχεια των δύο επιστολών που κατέθεσε το Επιμελητήριο Καρδίτσας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Κωτσού, και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Πέτρου Παπαδάκου, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν επισημανθεί στις αναφορές του Επιμελητηρίου και αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του, τον αυξημένο φόρτο εργασίας των υπηρεσιών του ιδίως της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ., η οποία εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και πολιτών, καθώς και τη σοβαρή υποστελέχωση που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων να είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένο.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι αιτούμενες προσλήψεις δύο υπαλλήλων κατηγορίας Δ.Ε. Κλάδου Διοικητικών – Γραμματέων προβλέπονται από τον ισχύοντα Οργανισμό του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς το Επιμελητήριο, όπως όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες αποκλειστικά από ίδιους πόρους και τις συνδρομές των μελών του.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε εκτενώς και η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των επιχειρήσεων της Καρδίτσας, μέσω στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ώστε να δοθεί πραγματική ανάσα στην τοπική οικονομία και να ενισχυθεί η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε ότι το προσεχές διάστημα θα απελευθερωθεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης προς τις επιχειρήσεις της Καρδίτσας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα υπογραφεί η έγκριση για την πρόσληψη των δύο υπαλλήλων στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, ανταποκρινόμενος θετικά στο σχετικό αίτημα.

Ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Γιώργος Κωτσός, τόνισε ότι η ενίσχυση των Επιμελητηρίων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας της Πολιτείας με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής για την ουσιαστική ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.

Επιμελητήριο Καρδίτσας 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις22 Δεκεμβρίου 2025, 14:20

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Διάθεση ποσού 5.000 ευρώ για εργασίες και συντήρηση στο χώρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Διάθεση ποσού 5.000 ευρώ για εργασίες και συντήρηση στο χώρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας 
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 16:07
  • ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου για τα προβλήματα στην εκπαίδευση ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου για τα προβλήματα στην εκπαίδευση
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 15:30
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας: Στόχος η εξόφληση των προγραμμάτων στήριξης επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους Επιμελητήριο Καρδίτσας: Στόχος η εξόφληση των προγραμμάτων στήριξης επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 15:08
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (1/10) σε τμήματα του Δήμου Καρδίτσας Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (1/10) σε τμήματα του Δήμου Καρδίτσας
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 14:55
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva