Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλέσματα από φορείς της Καρδίτσας για συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου Κύριο

  • 14 Δεκεμβρίου 2023, 16:44
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Καλέσματα από φορείς της Καρδίτσας για συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

..

Φορείς της Καρδίτσας απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο με σκοπό τη στήριξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των πλημμυροπαθών το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Ακολουθούν τα σχετικά καλέσματα: 

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας

Έχουν περάσει τρείς μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών.

Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (Κατά μέσο όρο 3.796 ευρώ, όσοι έχουν πάρει έως σήμερα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως για παράδειγμα πλημμυρισμένα υπόγεια.  Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν! Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή.

Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Την ίδια ώρα που όλοι εμείς παλεύουμε για να σταθούμε στα πόδια μας, Κυβέρνηση. Περιφέρεια και δήμοι δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα:

με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να μην αποζημιώνονται στο 100% της καταστροφής τους.

Με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης να μην έχουν πάρει 2 μήνες μετά ούτε τα ψίχουλα (534 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση),

Ταυτόχρονα και ενώ χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για τον καθαρισμό ρεμάτων, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων και την ενίσχυσή τους, ώστε να μην έχουμε νέες καταστροφές

Καθώς επίσης απουσιάζει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από μολυσματικές ασθένειες.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!

Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι

παλεύουμε για τις ανάγκες μας για τις ζωές μας!!!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτηση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Αγώνα για όλο τον λαό της περιοχής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει σε μια αβεβαιότητα, ανασφάλεια περιμένοντας πότε θα γίνει το νέο έγκλημα και να προσεύχεται να μην είναι ο «τυχερός»! Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική «πάμε κι όπου βγει» ! 

Απαιτούμε :

Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργάνωση και αγώνας για την διεκδίκηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων αιτημάτων του λαού.

Για το Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο στη Λάρισα θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την πέτρινη Τράπεζα , το Σάββατο 16/12 , ώρα 10꞉00 πμ .

Για συμμετοχή τηλ επικοινωνίας

Στέλιος Σαριδάκης 6989354391

Γιώργος Παπαδόπουλος 6971663962

ΟΛ0Ι ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Για την πλήρη αποκατάσταση και την προστασία της ζωής μας

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος

Σάββατο 16 Δεκέμβρη, 12:00 το μεσημέρι, Κεντρική Πλατεία Λάρισας

 

Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών.

Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι πολύ λίγα, σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (κατά μέσο όρο 3.653 ευρώ μέχρι πρόσφατα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως τα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες της Θεσσαλίας πληγέντες και μη μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια , το χαμηλό εισόδημα και την φοροληστεία που μαστίζει όλο το λαό.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί!!!
Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι
παλεύουμε για τις ανάγκες μας για τις ζωές μας!!!

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι , ενωμένοι όλοι ενάντια σε αυτή την εγκληματική πολιτική!!!

Απαιτούμε :

-Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
-Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη όλοι στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας!!!

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καρδίτσας  συμμετέχουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους μαζικούς φορείς στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12μ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα.

Ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητες τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση , ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτηση μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε :

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 12.00μμ, Κεντρική Πλατεία Λάρισας

Θα υπάρχουν λεωφορεία για τη μετακίνησή μας στη Λάρισα. Αναχώρηση από Καρδίτσα 10.00πμ στην Πέτρινη Τράπεζα, από Παλαμά 10.30πμ στην Τράπεζα Πειραιώς.

τηλ επικοινωνίας: Γιώργος 697 166 3962, Κώστας 693 674 3703

ΟΛΟΙ στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, Κεντρική Πλατεία Λάρισας!

Για την πλήρη-άμεση προστασία και αποκατάσταση της ζωής μας, χωρίς εκπτώσεις, για να μείνουμε στον τόπο μας!

 

Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ)

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Λάρισας, που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, ομοσπονδίες αγροτών και επιτροπές πλημμυροπαθών από όλη τη Θεσσαλία.

Τρεις μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες έχουν γίνει ελάχιστα για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών που επλήγησαν αλλά ελάχιστα έχουν γίνει και για τις υποδομές, τα οδικά δίκτυα και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. 

Διεκδικούμε:

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  • Αναπλήρωση και προστασία του λαϊκού εισοδήματος μέτρα για την ακρίβεια, να σταματήσει η φοροληστεία.
  • Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Αναχώρηση λεωφορείων από Καρδίτσα στις 10 το πρωί από την Πέτρινη Τράπεζα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 166 3962 (Γιώργος)

 

Εμπορικοί Σύλλογοι Καρδίτσας - Παλαμά - Σοφάδων - Μουζακίου

Είμαστε εμείς που δεχτήκαμε την οργή της φύσης και πλημμυρίσανε οι επιχειρήσεις μας, τα σπίτια μας , οι περιουσίες μας. Είμαστε εμείς που βγάλαμε τις λάσπες από τις ζωές μας για να προχωρήσουμε και να ζήσουμε. Είμαστε εμείς που σε κάθε ανακοίνωση νέας κακοκαιρίας τρέμουμε για να  μην ξαναζήσουμε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Είδαμε όλοι ότι δεν είναι πλέον ένα φαινόμενο αυτές οι καταστροφές  που συμβαίνουν μία φορά στα εκατό χρόνια  αλλά ότι γίνονται σε τακτά  χρονικά διαστήματα. Είδαμε τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται τις πλημμυρισμένες περιοχές και να μας τάζει νέα χωριά και νέες ευκαιρίες για δουλειά και επενδύσεις . Το Σαββατοκύριακο  που μας έρχεται όμως ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός του κράτους που δυστυχώς δεν περιλαμβάνει ουσιαστικές αποζημιώσεις (600 εκ ευρώ για φυσικές καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο,όταν γίνονται εκτιμήσεις για το κόστος των ζημιών σε μερικά δις ευρώ μόνο για την περιοχή μας) αλλά παράλληλα προβλέπει πως τα όποια χρήματα δοθούν τώρα ή και μελλοντικά σε αντίστοιχες καταστάσεις (καταστροφές-πλημμύρες κα) θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς αφού μας φορτώνει ένα ακόμα χαράτσι – το τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, στο όνομα της αντιμετώπισης των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα. 

Καλούμε όλον τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 16/12/2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι , να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε :

  • Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.
  • Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.
  • Άμεσα να εκπονηθεί σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης όλης της Θεσσαλίας.

Θέλουμε τις ζωές μας πίσω , θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας.

Από Καρδίτσα θα ξεκινήσουν λεωφορεία για το συλλαλητήριο  το Σάββατο στις 10:00πμ από την πέτρινη Εθνική τράπεζα Καρδίτσας.

Και από τον Παλαμά στις 10:30πμ από την τράπεζα Πειραιώς.

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας καλεί τα σωματεία μέλη του και όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στο Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο (16/12) στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Η Θεσσαλία θρηνεί τα παιδιά της που χάθηκαν όχι από την κλιματική αλλαγή που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, αλλά από την αναλγησία των υπευθύνων.

Χάθηκαν περιουσίες, κόποι μιας ζωής, καλλιέργειες έμειναν και μένουν κάτω από το νερό για ημέρες, νεκρά ζώα, αυτοκίνητα, εργαλεία και τρακτέρ βυθισμένα στη λάσπη και αυτές είναι μόνο οι ορατές ζημιές.

Άλλες τόσες είναι οι «αόρατες ζημιές», μας έχουν βουλιάξει στο φόβο, στην απελπισία ηλικιωμένοι, παιδιά με ψυχικά τραύματα αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα», για κάποιους που στο βωμό του χρήματος αφήνουν το Θεσσαλικό λαό απροστάτευτο.

Μας έλεγαν ότι φαινόμενα σαν τον ΙΑΝΟ συμβαίνουν ανά 500 χρόνια και είναι δύσκολο να συμβεί ξανά. Λίγους μήνες μετά με το ΔΙΟΜΙΔΗ παραλίγο να πάθουμε τα ίδια! 3 χρόνια μετά με τον DANIEL ζήσαμε την απόλυτη καταστροφή. Οι ευθύνες πολλές και η δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργήσει αμερόληπτα και να τις αποδώσει εκεί που πραγματικά υπάρχει όσο ψηλά και να φτάνουν !

Εκείνο που πρέπει άμεσα να γίνει είναι να αποζημιωθούν -χωρίς εκπτώσεις -στο 100% όλοι όσοι έχουν υποστεί ζημιές, οικίες, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο κ.λπ..

Να αρχίσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα στο νομό μας για να θωρακιστεί ο νομός μας από πλημμυρικά φαινόμενα γιατί είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα έχουμε τέτοια φαινόμενα ίσως και χειρότερα!

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας  και οι εργαζόμενοι που βγήκαν σε αναστολή, να παραμείνουν  , έως ότου   οι επιχειρήσεις που έπαθαν ζημιά να αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά!

Η συμμετοχή μας στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας στις 12 το μεσημέρι είναι μονόδρομος, για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας και να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση δραστικά μέτρα εδώ και τώρα! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την φτωχοποίηση και ερημοποίηση του νομού μας!  Για να μείνουμε στον τόπο τους!

Όλοι μαζί μπορούμε

 

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

Οι πλημμύρες στην περιοχή μας έχουν αφήσει πίσω τους βαριά σημάδια στο δημόσιο σύστημα υγείας του νομού μας, στους υγειονομικούς και στους κατοίκους της περιοχής μας.

  • Δύο κατεστραμμένα Κέντρα Υγείας, Μουζακίου (Ιανός - Σεπτέμβρης 2020) και Παλαμά (Daniel - Σεπτέμβρης 2023).
  • Υποδομές του Νοσοκομείου «βάζουν νερά» με μία μεγαλύτερη βροχούλα (χειρουργικές αίθουσες, κουζίνα, μικροβιολογικό, υποδοχή εξωτερικών ιατρείων).
  • Δεκάδες υγειονομικοί, όπως και άλλοι χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν χωρίς σπίτι, με κατεστραμμένες περιουσίες, με ελάχιστες αποζημιώσεις και μπόλικη «ατομική ευθύνη» για το ξαναστήσιμο της ζωής τους.
  • Οι υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα σήκωσαν τεράστιο βάρος από τη ραγδαία αύξηση των αναγκών για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών, χωρίς νέες προσλήψεις στις ήδη υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας.
  • Ζούμε όλοι μόνιμα με τον κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά αφού δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν προγραμματίζονται τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Η Κυβέρνηση, η Περιφερειακή αρχή (παλιά και νέα) και οι δημοτικές αρχές κρύβονται πίσω από την «έκθεση των Ολλανδών» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού της Θεσσαλίας. Θέλουν να μας πείσουν με δήθεν «επιστημονική» σφραγίδα ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε να πλημμυρίζουμε.

  • Γιατί, όπως λένε, δεν επιλέγονται τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, όπως τα φράγματα, γιατί κοστίζουν.
  • Γιατί, όπως λένε, θα πρέπει οι κάτοικοι των περιοχών μας να μάθουν πώς να αυτοπροστατεύονται σε παρόμοιες καταστάσεις, που θα ξαναβρεθούν μόνοι και αβοήθητοι.
  • Γιατί, όπως λένε, πρέπει να αποδεχτούμε η περιοχή μας να γεμίσει ανεμογεννήτριες στα βουνά και φωτοβολταϊκά στον κάμπο, αφού δεν φτάνει το νερό για καλλιέργειες!!!

Εμείς τους λέμε ΩΣ ΕΔΩ!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πολιτική του κόστους-οφέλους είναι εις βάρος του λαού για να μοιράζουν το κράτος και η ΕΕ χρηματοδοτικά πακέτα στους μεγάλους επενδυτές.

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και των περιουσιών μας.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας που προέκυψαν από τις πλημμύρες.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής.

Συμμετέχουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους μαζικούς φορείς στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12μ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Έχουν περάσει  τρείς μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες  που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δημοτικών αρχών. 

 Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά όλων των υπευθύνων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια  προβλήματα .Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την  κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα, έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του  υπόλοιπου λαού.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής του Παλαμά που αφορά την υγεία τους. Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι αποκαταστάσεις για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας παρά τις υποσχέσεις της 5ης ΥΠΕ με αποτέλεσμα να  επιβαρύνεται  περισσότερο η υγεία των κατοίκων, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή μας πλήττεται από τα τέτοιου είδους πλημμυρικά φαινόμενα. Αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων είναι δύο κατεστραμμένα Κέντρα Υγείας ,του Μουζακίου από τον ΙΑΝΟ και του Παλαμά από τον Daniel. Το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας  με μια μεγαλύτερη βροχή πλημμυρίζει, λόγω των γερασμένων υποδομών.

Πολλοί συνάδελφοι μας όπως και άλλοι χιλιάδες συμπολίτες μας, έμειναν χωρίς σπίτι με κατεστραμμένες περιουσίες, με ελάχιστες αποζημιώσεις ή ακόμη χωρίς αυτές ,παρά μόνο ολομόναχοι  ξεκίνησαν  τη ζωής τους από την αρχή.

Οι υγειονομικοί στο δημόσιο σύστημα σήκωσαν μεγάλο βάρος λόγω των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες, χωρίς νέες προσλήψεις στις ήδη υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας.

Ζούμε όλοι μόνιμα με τον κίνδυνο να επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά αφού δεν έχουν υλοποιηθεί και δεν προγραμματίζονται τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η πολιτική του κόστους-οφέλους είναι εις βάρος του λαού για να μοιράζουν το κράτος και η ΕΕ χρηματοδοτικά πακέτα στους μεγάλους επενδυτές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλα τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας που προέκυψαν από τις πλημμύρες.
  • Την άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Παλαμά, με αποκατάσταση, συντήρηση και ανακαίνιση του κτηρίου.
  • Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία – Πρόνοια
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης για την προστασία της ζωής και των περιουσιών μας.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι , ενωμένοι όλοι ενάντια σε αυτή την εγκληματική πολιτική !

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη να βουλιάξει η Κεντρική Πλατεία της Λάρισας !

Συμμετέχουμε μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία των εργαζομένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και τους άλλους μαζικούς φορείς

Αναχώρηση λεωφορείων από Καρδίτσα 10:00 π.μ  πέτρινη τράπεζα & από Παλαμά 10:30π.μ  τράπεζα Πειραιώς

Τηλ επικοινωνίας για συμμετοχές 6978504627

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις14 Δεκεμβρίου 2023, 21:29

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva