Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατεπείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Αργιθέας για την ορθολογική χρήση του νερού Κύριο

  • 3 Αυγούστου 2021, 15:23
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Κατεπείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Αργιθέας για την ορθολογική χρήση του νερού

..

Παρακαλούμε όλους τους δημότες, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση του νερού αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες παραμένουν σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα.

 

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου Αργιθέας (Απόφαση ΔΣ 46/2017, άρθρο 3) ισχύουν τα εξής:

«Α) Οι ανάγκες για κατανάλωση νερού από το δίκτυο ύδρευσης ιεραρχούνται ως εξής: με απόλυτη προτεραιότητα ικανοποιούνται οι ανάγκες των οικιών και των καταστημάτων και, εφόσον απομένει πλεόνασμα νερού, διατίθεται για ικανοποίηση αναγκών ποτίσματος κήπων, ζώων, κτημάτων κ.τ.λ.

Β) Σε περιπτώσεις που υπάρχει ανεπάρκεια νερού για ύδρευση, δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο, δια των οργάνων του, να διακόπτει την παροχή νερού για άρδευση. Επίσης, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανεπάρκεια νερού, μπορεί να γίνονται διακοπές της υδροδότησης σε τακτές ώρες και όσο διαρκεί το πρόβλημα, μετά από απόφαση της υπηρεσίας ύδρευσης. Μπορεί ακόμη να θεσπίσει ανώτατο όριο κατανάλωσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υδροληπτών, ο Δήμος μπορεί να διακόψει προσωρινά και μέχρι δέκα μέρες την παροχή νερού ή να επιβάλλει πρόστιμο, το ύψος του οποίου καθορίζεται από το Δ.Σ. Αν υπάρξει υποτροπή, διακόπτεται η παροχή για χρονικό διάστημα μέχρι τριών μηνών ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Σε περιπτώσεις βλαβών ή επισκευών των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου, είναι δυνατόν, συμπτωματικά και για ορισμένο χρονικό διάστημα, να προκληθεί πτώση της πίεσης κάτω του ελαχίστου ορίου ή και διακοπή της υδροδότησης. Ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για βλάβες που τυχόν προκληθούν σε μηχανήματα ή άλλες εγκαταστάσεις των υδροληπτών από το γεγονός αυτό, ούτε και την υποχρέωση αποζημίωσης τους. Δεν έχει επίσης καμία ευθύνη για τυχόν βλάβες από την αύξηση πίεσης ή διάρρηξη των αγωγών από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχεται. Κάθε υδρολήπτης δικαιούται να καταναλώνει οποιαδήποτε ποσότητα νερού, σύμφωνα με τους περιορισμούς του κανονισμού ή όσους τυχόν θεσπιστούν στο μέλλον. Αν για οποιοδήποτε λόγο, υπάρχει ανάγκη συνεχούς υδροδότησης, θα πρέπει ο υδρολήπτης να την εξασφαλίσει με την αποθήκευση νερού σε δεξαμενή ή με οποιονδήποτε άλλο κατάλληλο τρόπο.»

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η δέουσα υπευθυνότητα. Η αλόγιστη χρήση του νερού αυτή την περίοδο κατά την οποία υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών στην περιοχή πρέπει να σταματήσει. Απευθύνουμε έκκληση να επικρατήσει η σύνεση, ειδικά από τη στιγμή που δοκιμάζονται τα όρια των δικτύων υδροδότησης.

Ο Δήμος Αργιθέας από την πλευρά του θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκύπτουν και όπου χρειαστεί θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα στελέχη της Δημοτικής αρχής και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων θα βρίσκονται στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια ή πληροφορία.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ι.Μ. Σπηλιάς: Πρόγραμμα εορτασμού Γεννεσίου της Θεοτόκου Ι.Μ. Σπηλιάς: Πρόγραμμα εορτασμού Γεννεσίου της Θεοτόκου
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 18:48
  • Αναστέλλεται και επίσημα η λειτουργία 16 σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καρδίτσας για το 2026-2027 Αναστέλλεται και επίσημα η λειτουργία 16 σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καρδίτσας για το 2026-2027
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 22:02
  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
  • Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (4/9) στο Λεοντίτο Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (4/9) στο Λεοντίτο
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 15:02
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva