Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κλιμάκιο από τους Ρομά Χωρίς Σύνορα για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των τσιγγάνικων οικισμών του Δήμου Σοφάδων"

  • 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:46
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
"Κλιμάκιο από τους Ρομά Χωρίς Σύνορα για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές των τσιγγάνικων οικισμών του Δήμου Σοφάδων"

..

Οι Ρομά χωρίς σύνορα   με κλιμάκιο στους Τσιγγάνικους οικισμούς του δήμου Σοφάδων, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν τις ζημιές που υπέστησαν οι δημότες Ρομά.

 

Η ειδική επιτροπή κατέγραψε τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ζημιές που έπαθαν οι κάτοικοι του παλιού οικισμού. Συγκεκριμένα,  το κλιμάκιο έκανε αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, σε εκείνες  κυριώς, που διαμένουν Τσιγγάνοι,  δίπλα στο ποτάμι και κοντά στο δημοτικό γήπεδο Σοφάδων.

Οι καταστροφές και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστές, καθώς  πολλά παραπήγματα με τα οικιακά σκευή τους γκρεμίστηκαν  στο πέρασμα της πλημμύρας, ενώ αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές.  Αυτήν την ώρα,  που γράφονται οι γραμμές αυτές, οικογένειες των Τσιγγάνων κοιμούνται έξω στους δρόμους και στα παγκάκια, τα παιδιά και οι μαθητές δεν έχουν ρούχα για να πάνε  σχολείο ενώ  η κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό είναι χαώδης. 

Το κλιμάκιο κατέγραψε μαρτυρίες από όλους τους πολίτες Ρομά για τα πάντα, συγκέντρωσε στοιχεία  και  έχει συλλέξει φωτογραφικό υλικό. Τα στοιχεία που κατέγραψε,  η επιτροπή και το κλιμάκιο,  θα τα αποστείλει στο δήμο Σοφάδων, προκειμένου να αποζημιωθούν οι δημότες Ρομά. Στη συνέχεια  όλα τα έγγραφα με τις αποδείξεις  και την τελική απολογιστική έκθεση θα τα κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα  για θέματα Ρομά  καθώς και στη πανελλήνια συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης όπως προβλέπει η νομοθεσία και η κοινή υπουργική απόφαση.

Τις προσεχείς ημέρες το κλιμάκιο και η επιτροπή της οργάνωσης Ρομά χωρίς σύνορα με εθελοντική εργασία,  θα  στήσει τραπεζάκια σε δύο σημεία στο παλιό οικισμό,   προκειμένου να  συγκεντρώσει τις αιτήσεις από τους πληγέντες Ρομά για να βοηθήσει τις υπηρεσίες του δήμου στη σύντομη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο,  καλεί την δημοτική αρχή να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να κινήσει τις διαδικασίες για την αποζημίωση των συμπολιτών μας  Τσιγγάνων.

Δ.Σ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το νερό του παραμυθιού: «Το Μυθικό Νερό» στο Φεστιβάλ νερού του Δήμου Σοφάδων Το νερό του παραμυθιού: «Το Μυθικό Νερό» στο Φεστιβάλ νερού του Δήμου Σοφάδων
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 16:09
  • Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Κωνσταντίας Καραχάλιου Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Κωνσταντίας Καραχάλιου
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 22:21
  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
  • Το νερό συναντά την παράδοση και γίνεται χορός… Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στους Σοφάδες! Το νερό συναντά την παράδοση και γίνεται χορός… Το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στους Σοφάδες!
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 15:05
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva