Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: «Ανακοίνωση για γιορτές»

  • 21 Δεκεμβρίου 2023, 23:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: «Ανακοίνωση για γιορτές»

.

«Καλήν εσπέραν άρχοντες»  χωρίς δώρο και με μισθό που δεν φτάνει, με το ψωμί να ακριβαίνει και τη ζωή μας να φτηναίνει.

Το χτεσινό  μαύρο διεισδύει στο αύριο. Ο «Ιέραξ» θέλει να κόψει στα μέτρα των αφεντικών τους δάσκαλους και μαθητές κι ο καθένας μας επιλέγει όχι στρατόπεδο αλλά το δίκιο ή το άδικο. Πλημμύρισε ο κάμπος, κάηκαν τα δέντρα μα πιο πολύ πονά εκείνο το πρωϊνό της άνοιξης που δεν ήρθε στα Τέμπη.

Κι οι μάγοι στης Παλαιστίνης τα περάσματα δεν θα διαβούν. Τα παιδιά του Ηρώδη βομβαρδίσαν την Φάτνη. Οι φρεγάτες μαζί με τα παιδιά μας πάνε στην Ερυθρά στην λάθος μεριά της Ιστορίας. Και στον Χριστό τα σύνορα κλείνουν και στη θάλασσα τον πνίγουν.

Κι εδώ την φάτνη πλειστηριάζουν ηλεκτρονικώς. Μα η ζωή δεν είναι ηλεκτρονική συναλλαγή κι οι φύλακες πάνοπλοι στις ζωές μας εφορμούν.

 Κι «Αρχιμηνιά κι αρχή χρονιά» κι «άγιε καλέ Βασίλη», φυλακισμένος στην κόκκινη στολή χτυπάς κουδούνες έξω από τα φωταγωγημένα εμπορικά … Χο! Χο! Χο! και πίνεις κόκα κόλα. Πουλάς παιχνίδια και δεν τα χαρίζεις και τα παιδιά των φαναριών καθρεφτίζουν στις βιτρίνες σου τις ρυτίδες του κέρδους.

Βαστάς Άη Βασίλη μου «χαρτί και καλαμάρι» και στο σακί ΑΕΙ ιδιωτικό και η εκπαίδευση με λιγότερους δασκάλους, περισσότερα κενά, και ελάχιστη βάση εισαγωγής και τράπεζα θεμάτων και όσα εμπόδια φαντάζεται κανείς για να μετριέται η μόρφωση με το πορτοφόλι.

Και «Σήμερα τα Φώτα», κι αντί για αγιασμό, εμπόροι παίρνουν το νερό και μας βρωμίζουν τις ζωές  με τα σκουπίδια τους. Κι οι δικαστές καταδικάζουν το δίκιο και τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της οθόνης κανιβαλίζουν όποιον πριονίζει το δέντρο της εξουσίας τους. Μα όσο κι αν απειλούν,  το πάθος των ανυπότακτων καλικάντζαρων είναι πιο δυνατό από όλες τις αλυσίδες του κόσμου…

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • "Μια σημαντική ημέρα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου! - Στο Εθνικό Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το σχολείο μας" "Μια σημαντική ημέρα για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου! - Στο Εθνικό Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» το σχολείο μας"
    7 Οκτωβρίου 2026, 12:10
  • Επίσκεψη του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας Κ. Γκόλτσου στις εργασίες στο κολυμβητήριο Καρδίτσας Επίσκεψη του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας Κ. Γκόλτσου στις εργασίες στο κολυμβητήριο Καρδίτσας
    6 Οκτωβρίου 2026, 12:46
  • Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας Κων. Γκόλτσου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Καρδίτσας Κων. Γκόλτσου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού
    6 Οκτωβρίου 2026, 09:00
  • Διεκρινιστική εγκύκλιος από το Υπ. Παιδείας με οδηγίες για σχολικές εκδρομές και εκπαιδευτικές δράσεις Διεκρινιστική εγκύκλιος από το Υπ. Παιδείας με οδηγίες για σχολικές εκδρομές και εκπαιδευτικές δράσεις
    6 Οκτωβρίου 2026, 08:06
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva