Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας - Πολιτικό άνοιγμα του χώρου Κύριο

Μ. Αλεξάνδρου 44
  • 21 Ιουνίου 2024, 21:03
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας - Πολιτικό άνοιγμα του χώρου

.

Zούμε σε καιρούς άγριους, κι η πραγματικότητα κοινωνικά - οικονομικά γίνεται ολοένα και αφόρητη. Σε έναν νομό και σε μια πόλη όπου η απαξίωση των ζωών μας εκδηλώνεται συνεχώς με κάθε τρόπο.

Μέσα από το βούρκο των πλημμυρών, από την καταπάτηση των βουνοκορφών, τη σταδιακή μετατροπή των χωραφιών σε έδαφος για την «μπαταρία της Ευρώπης» την συνεχιζόμενη υποτίμηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας και της εργασιακής μας δύναμης, αλλά και τη συμμετοχή ουσιαστικά του ελληνικού κράτους σε πολεμικές διεργασίες. Υπεύθυνο για όλη αυτή την βαρβαρότητα, δεν είναι άλλο από αυτό το σύστημα που οι λίγοι καρπώνονται τον κόπο των πολλών και βγάζουν κέρδη στις πλάτες μας.

.Έχοντας βρεθεί σε διάφορα μέτωπα λαϊκών και ταξικών αγώνων και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη να συμπορευτούμε , να δημιουργήσουμε και να αντισταθούμε ανοίγουμε τον Κοινωνικό χώρο Αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας. Μέσα από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα, την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα και τον Αυτοοργανωμένο Αθλητικό Σύλλογο ΄΄Βαγγελίτσα Κουσιάντζα΄΄, ενώνουμε τους κοινούς μας αγώνες και τις εμπειρίες από τα πεδία που συνυπήρξαμε.

Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο - σημείο αναφοράς, επικοινωνίας και φιλοξενίας των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων στην περιοχή μας και ευρύτερα. Ένα χώρο της περιοχής, με άποψη και πρακτική για τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Ένα χώρο - εργαστήριο διαλόγου, ανταλλαγής γνωμών, ζύμωσης, προβληματισμού και αναζήτησης όλου του δυναμικού που σκέφτεται και δρα έξω από τα πλαίσια του συστήματος της αγοράς, του κέρδους, της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της καταστροφής της φύσης και αναζητά δρόμους και προοπτικές κοινωνικής χειραφέτησης.

Ένα χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και ψυχαγωγίας μέσω των τεχνών και του αθλητισμού, που θα πηγαίνει πέρα από τα κυρίαρχα πρότυπα και το χειραγωγούμενο τρόπο ζωης, θα διαμορφώνει στάση ενεργητικής-κριτικής και πολιτιστικής δημιουργίας και όχι στάση καταναλωτή θεαματικών υποπροϊόντων.

Γι’ αυτό κύρια πλευρά της δράσης μας είναι η διαμόρφωση μιας άλλης σχέσης με τον πολιτισμό με την αξιοποίηση όλων των νέων δυνατότητων που μας ανοίγονται σε μια σειρά εκδηλώσεων. Ένα χώρο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, χώρο συνάντησης μεταναστών και ντόπιων, ένα χώρο αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ελευθερίας. Ένα χώρο ανεξάρτητο από μηχανισμούς και φορείς των δήμων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του κράτους. Ένα χώρο που θα χρηματοδοτείται μόνο από τις δραστηριότητές του και από όσους-όσες το στηρίζουν. Θέλουμε μέσα από αυτό το χώρο να βγούμε όλοι και όλες μαζί μπροστά, με ισότιμους όρους και αρμοδιότητες και με βάση την συνέλευση του χώρου. Με συνέπεια και ευθύνη για τις πράξεις μας. Με σκοπό να φτιάξουμε όχι ένα καταφύγιο για τα καθημερινά μας αδιέξοδα, αλλά ένα ορμητήριο, για να γίνει η ζωή μας ομορφότερη. Να φτιάξουμε στιγμές από το μέλλον. Να δώσουμε χώρο στην ελευθερία. Βλέποντας γύρω μας τη χρεοκοπία του απομονωμένου/ιδιωτικού ατόμου, επιλέγουμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε συλλογικά. Θέλουμε ένα κόσμο που να χωρά πολλούς κόσμους. Θέλουμε ένα χώρο που να χωρά πολλούς χώρους.

Κοινωνικός Χώρος Αλληλεγγύης & Αγώνα Καρδίτσας

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιλος: Μ. Αλεξάνδρου 44

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Επιτροπή Αγώνα: "Συμμετοχή στα Σωματεία και συγκρότηση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας" Επιτροπή Αγώνα: "Συμμετοχή στα Σωματεία και συγκρότηση του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας"
    4 Νοεμβρίου 2026, 16:17
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (5/11) στον Επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης και την ευρύτερη περιοχή Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (5/11) στον Επαρχιακό δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης και την ευρύτερη περιοχή
    4 Νοεμβρίου 2026, 16:03
  • Δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη για την περιβαλλοντική ανάπλαση της πλατείας Στρατολογίας Δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη για την περιβαλλοντική ανάπλαση της πλατείας Στρατολογίας
    4 Νοεμβρίου 2026, 13:40
  • Ενημέρωση μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από εκπροσώπους της ΣΜΥ Τρικάλων Ενημέρωση μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από εκπροσώπους της ΣΜΥ Τρικάλων
    4 Νοεμβρίου 2026, 10:09
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva