Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Λίμνη Πλαστήρα - Χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Κράτος

  • 26 Σεπτεμβρίου 2024, 19:15
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Λίμνη Πλαστήρα - Χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Κράτος

..

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Κράτος.  Η υιοθέτηση του έργου από την Γερμανία είναι αποτέλεσμα της εξωστρέφειας της δημοτικής αρχής, η οποία διεκδικεί να καταστεί σημείο αναφοράς για πολιτιστικές και τουριστικές δράσεις με διεθνή απήχηση.

 

Συμμετέχουν πέντε (5) καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας από την Ευρώπη, με επικεφαλής του Συμποσίου τον γνωστό ακαδημαϊκό και γλύπτη κ. Θεόδωρο Παπαγιάννης, (Ελλάδα). Οι άλλοι καλλιτέχνες είναι: από την Ιταλία  ο κ. Fransesco Moretti, από την Γερμανία ο κ. Rainer Fest, από την Ολλανδία ο κ. Ton Kalle, από τον Καναδά o ομογενής κ. Vasili Vasili.  

Το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο της εικαστικής ανάπτυξης του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Λίμνης Πλαστήρα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται εικαστικά έργα επώνυμων διεθνών δημιουργών και το ΥΜΣΤ της λίμνης Πλαστήρα μπαίνει δυναμικά στο Εικαστικό Γίγνεσθαι της χώρας.  Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διεθνής αυτή συνάντηση καλλιτεχνών να έχει ετήσιο χαρακτήρα, με στόχο την δυναμική ανάπτυξη του Μουσείου, αλλά και την εξασφάλιση έργων υψηλής αισθητικής αξίας,  έτσι ώστε να καταστεί το ΥΜΣΤ διεθνές σημείο αναφοράς για τον τουρισμό τέχνης.

Αναλυτική παρουσίαση του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής και την εικαστική ανάπτυξη του ΥΜΣΤ, θα γίνε την Δευτέρα 7/8/2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφοβουνίου, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους και θα συζητήσουν με το φιλότεχνο κοινό της Καρδίτσας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα κατέθεσε πρόταση για ένταξη στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας (ΕΣΣΕ) 2025, παρουσιάζοντας μια καινοτόμο πολιτιστική δράση που αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου η κηδεία της Αντιγόνης Γιαννάκου Το Σάββατο 22 Αυγούστου η κηδεία της Αντιγόνης Γιαννάκου
    21 Αυγούστου 2026, 11:58
  • Την Παρασκευή 21 Αυγούστου η κηδεία του Χαράλαμπου Κων. Τσιαντούλα Την Παρασκευή 21 Αυγούστου η κηδεία του Χαράλαμπου Κων. Τσιαντούλα
    20 Αυγούστου 2026, 09:37
  • Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών έργων Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης ιδιωτικών έργων Leader ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας
    19 Αυγούστου 2026, 11:47
  • Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ένας είναι ο προορισμός… “Kotorico”! Κι αν είστε λάτρεις του κοτόπουλου, ένας είναι ο προορισμός… “Kotorico”!
    17 Αυγούστου 2026, 22:10
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva