Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση του Συλλόγου Γυναικών στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

  • 26 Νοεμβρίου 2024, 10:59
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις
Παρέμβαση του Συλλόγου Γυναικών στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

..

«Δεν συμβιβαζόμαστε με την “κανονικότητα” της σημερινής εκμεταλλευτικής κοινωνίας, που επιδεινώνει τους όρους ζωής και δουλειάς των γυναικών, τις δυσκολεύει να σηκώσουν κεφάλι και να καταγγείλουν την εργοδοτική βία, αλλά και να απεγκλωβιστούν από μια βίαιη, κακοποιητική οικογενειακή ή διαπροσωπική σχέση.»

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με την παρέμβαση που οργάνωσε, την Δευτέρα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

.Μοίρασαν την ανακοίνωση στις γυναίκες της πόλης καλώντας τες να: « Δυναμώσουμε τον αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παλεύοντας για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, να είναι χειραφετημένες οικονομικά, ψυχικά, συναισθηματικά. Η συλλογική μας πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας είναι η δική μας ασπίδα προστασίας. Σ’ αυτό το δρόμο μπορούμε να βρούμε το κουράγιο, τη δύναμη, την αντοχή να αλλάξουμε τη ζωή μας μαχόμενες.

.Να απαιτήσουν δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές για την πρόληψη, την προστασία γυναικών και παιδιών από τη βία, την ολόπλευρη κοινωνική, νομική, ψυχολογική, οικονομική στήριξη των θυμάτων. Να διεκδικήσουν ξενώνες με μόνιμο προσωπικό, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ, να καταγγείλουν το πρόσφορο έδαφος που δημιουργεί η έλλειψη πρόνοιας για να θεριεύει η εκμετάλλευση και η κακοποίηση.

Τέλος κάλεσαν τις γυναίκες της Καρδίτσας να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες, στα παιδιά, στο λαό της Παλαιστίνης.

Οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν, στέκονταν, έπαιρναν την ανακοίνωση και κουβέντιαζαν με τις γυναίκες του Συλλόγου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις26 Νοεμβρίου 2024, 11:03

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δήμος Καρδίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων από την κακοκαιρία "Daniel" Δήμος Καρδίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την απομάκρυνση ογκωδών αποβλήτων από την κακοκαιρία "Daniel"
    20 Αυγούστου 2026, 20:12
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Θωμά Γκιούρη Την Κυριακή 23 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Θωμά Γκιούρη
    20 Αυγούστου 2026, 18:34
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Δημήτριου Λωρίδα Την Κυριακή 23 Αυγούστου το 40ήμερο μνημόσυνο του Δημήτριου Λωρίδα
    20 Αυγούστου 2026, 14:10
  • Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026 Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για τις επιτυχίες αθλητών/τριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2026
    20 Αυγούστου 2026, 12:12
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva