Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες (Καρδίτσας): Ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 7/4 στο Εργατικό Κέντρο Κύριο

  • 6 Απριλίου 2016, 16:08
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Ανακοινώσεις

Ζούμε σε μια περίοδο που το ζήτημα του προσφυγικού / μεταναστευτικού έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Η απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 18/03 αποτυπώνει το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της ΕΕ βάζοντας οριστική ταφόπλακα στα δικαιώματα προσφύγων που ορίζονται από τη συνθήκη της Γενεύης και άλλες διεθνείς συνθήκες.

Σφραγίζονται τα σύνορα των χωρών της δυτικής βαλκανικής οδού, οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες διαχωρίζονται με «fast track» διαδικασίες και η πλειοψηφία επαναπροωθείται πίσω στην Τουρκία.

Εκτελείτε συμβόλαιο δυστυχίας, πόνου και θανάτου, οι πρόσφυγες πρέπει να υποταχτούν με κάθε τρόπο και μάλιστα άμεσα στον κυβερνητικό και ΕυρωΕνωσιακό σχεδιασμό εγκλεισμού και επαναπροωθησής τους!

Καλούμε όλους/ες τους αλληλέγγυους/ες να οργανώσουμε τη δράση μας ώστε να διαφυλάξουμε όλα όσα περιλαμβάνονται στον όρο αλληλεγγύη κόντρα σε λογικές απομόνωσης του κινήματος από πρόσφυγες και μετανάστες, ελέγχου και κλειστών δομών κράτησης/ φυλακές.

Να συμβάλλουμε όλες και όλοι στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού/αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στον τόπο μας, για να σταματήσει ο πόλεμος, για να ανοίξουν τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για ίσα δικαιώματα σε όλα και για όλους. Επίσης, θέλουμε η δράση μας να γίνεται με οργανική εμπλοκή προσφύγων και μεταναστών, όταν αυτοί τελικά έλθουν και στην Καρδίτσα, με συμμετοχή τους στις ανοιχτές συνελεύσεις.

Ανοιχτή συνέλευση την ΠΕΜΠΤΗ 7/4 19.30 στο Εργατικό κέντρο.

1. Νέες εξελίξεις στο προσφυγικό, συμφωνία, απελάσεις, δομές κράτησης/φυλακές, βία-δικαιώματα κλπ.

2. Πανθεσσαλικη συνάντηση στο Κουτσοχερο-Λάρισα (Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί πανθεσσαλική πολιτική παρέμβαση. Στόχος να μπούμε μέσα στον καταυλισμό, να μιλήσουμε με τους πρόσφυγες να δώσουμε κάποια πράγματα, να συνεχίσουμε το χτίσιμο εμπιστοσύνης, να οργανώσουμε καλύτερα τις επόμενες επισκέψεις μας εκεί.. και όποια άλλη δράση συμφωνηθεί πανθεσσαλικά, υπάρχουν κάποιες προτάσεις ),

3. Συντονισμός για συνεχή δράση-παρέμβαση-ενημέρωση.

4. Πολύ μελάνι χύθηκε για το μέρος ‘’φιλοξενίας’’ των προσφύγων στην πόλη μας, η υποκρισία κτύπησε κόκκινο όπως και τα κροκοδείλια δάκρυα περίσσεψαν να τους βάλουμε στις θέσεις τους.

5. Διάφορα.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες (Καρδίτσας)

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις6 Απριλίου 2016, 16:15

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Πέμπτη (27/8) έπεσαν οι υπογραφές για την σύμβαση αποκατάστασης του μεταλλικού στεγάστρου στη δυτική εξέδρα του ΔΑΚ Την Πέμπτη (27/8) έπεσαν οι υπογραφές για την σύμβαση αποκατάστασης του μεταλλικού στεγάστρου στη δυτική εξέδρα του ΔΑΚ
    27 Αυγούστου 2026, 16:05
  • Δ.Α.Ο. Καρδίτσας: Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2027 Δ.Α.Ο. Καρδίτσας: Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2027
    27 Αυγούστου 2026, 15:56
  • Καρδίτσα: Προσοχή στις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί της Παρασκευής (28/8) για τη «Λευκή Νύχτα 2026» (+Βίντεο) Καρδίτσα: Προσοχή στις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί της Παρασκευής (28/8) για τη «Λευκή Νύχτα 2026» (+Βίντεο)
    27 Αυγούστου 2026, 15:20
  • Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών για τις 28-29 Αυγούστου Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών για τις 28-29 Αυγούστου
    27 Αυγούστου 2026, 15:13
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva