Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας: Μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία Κύριο

  • 9 Δεκεμβρίου 2017, 10:50
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις

Το 5ο Γυμνάσιο πραγματοποίησε χθες (Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου) εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Σαράντα μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου, μαζί με τέσσερις εκπαιδευτικούς συνοδούς τους επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο σε ειδική αίθουσα με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου  φιλοξενούνταν  έκθεση για τον Ι. Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για το έργο του.  Στη συνέχεια  επισκέφτηκαν την αίθουσα της ολομέλειας, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της  και κάθισαν στα έδρανα των βουλευτών, νιώθοντας για λίγο μικροί βουλευτές.

Πριν από την επίσκεψη στη Βουλή, όμως, προηγήθηκαν δύο ακόμη επισκέψεις που πρόσφεραν μοναδικές εμπειρίες στους μαθητές και τις μαθήτριες. Αρχικά, η αρχαία ιστορία ξαναζωντάνεψε στις Θερμοπύλες για τα παιδιά του σχολείου μας, χάρη στο «Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών», ένα ιδιαίτερο μουσείο, όπου δεν εκτίθενται καθόλου αρχαία ευρήματα, αλλά χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για να αφηγηθεί την ιστορία του τόπου με τρόπο σχεδόν βιωματικό. Σε ένα καινούριο (και πεντακάθαρο) κτίριο ξεναγηθήκαμε σε αίθουσες τρισδιάστατων προβολών με ηλεκτρονικά εποπτικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας για την τρισδιάστατη απεικόνιση της μάχης με διδακτικά εποπτικά όργανα με ομοιώματα στολών των αντιπάλων της εποχής, καθώς και με ένα πλήρες οπτικοακουστικό σύστημα περιγραφής των γεγονότων. Με τη χρήση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας, ενημερωθήκαμε από εξειδικευμένους επιστήμονες για τα γεγονότα και την εποχή της μάχης, για τον αντίκτυπο και τη διαχρονική απήχησή της στην ανθρωπότητα. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Τύμβο και το άγαλμα του Λεωνίδα.

Ακολούθως, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης τους, στους χώρους του Μουσείου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά δείγματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, δείγματα που σήμερα μπορεί κάποιος να δει στα (ελάχιστα) αντίστοιχα μουσεία του εξωτερικού ή να διαβάσει για αυτά στη διεθνή βιβλιογραφία. Από μια συλλογή που αριθμεί σήμερα 300 αυτοκίνητα, του Ιδρύματος Θεόδωρου και Γιάννας Χαραγκιώνη που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, σε πρώτη φάση εκτίθενται στο Μουσείο 113 αυτοκίνητα. Το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980.
Συνοδοί καθηγητές ήταν οι:  Αλεξίου Βασίλης,  Ζάρρα Χριστίνα, Καβάλα Αφροδίτη και Πούλιου Αλεξάνδρα.

Η εκπαιδευτική μας μέρα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους μας!

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (24-30/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (24-30/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    22 Αυγούστου 2026, 07:55
  • «Σκάλωσε» ο διαγωνισμός για την παροχή γευμάτων σίτισης στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου «Σκάλωσε» ο διαγωνισμός για την παροχή γευμάτων σίτισης στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου
    21 Αυγούστου 2026, 21:52
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επ.Ο. Καππαδοκικού – Αγίου Βησσαρίου και στην Επ.Ο. Αηδονοχωρίου – Βαθύλακκου Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επ.Ο. Καππαδοκικού – Αγίου Βησσαρίου και στην Επ.Ο. Αηδονοχωρίου – Βαθύλακκου
    21 Αυγούστου 2026, 17:27
  • Λευκά είδη “Τάντος- Ρίζος”: Κάντε τα ψώνια σας και κερδίστε έκπτωση σε μοναδικά είδη, κορυφαίων brands, της αγοράς! Λευκά είδη “Τάντος- Ρίζος”: Κάντε τα ψώνια σας και κερδίστε έκπτωση σε μοναδικά είδη, κορυφαίων brands, της αγοράς!
    21 Αυγούστου 2026, 17:23
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva