.
.
.
.
.
.
.

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακά εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας σας προσκαλεί την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, στις 18:00 η ώρα, στα διαδικτυακά εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Πολυτέλεια …. στην ‘άλλη’ ζωή…. Ταφικές συνήθειες της αριστοκρατίας στους ρωμαϊκούς Γόμφους».

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Διαδικτυακή Εκδήλωση»

Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom, την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 20:30’, με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιερά Μητρόπολη: Η Καρδίτσα υποδέχεται την τιμία κάρα του πολιούχου και προστάτη της Αγίου Σεραφεὶμ

Πανηγυρίζει τὸ Σάββατο 15 Μαΐου καὶ τὴν Κυριακὴ (τῶν Μυροφόρων) 16 Μαΐου ἡ πόλη τῆς Καρδίτσας καὶ ἡ Ἱερὰ Μητρόπολή μας, τιμώντας, ὅπως κάθε χρόνο, τὸν ἅγιο καὶ προστάτη της ἱερομάρτυρα Σεραφείμ.

Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου 14-15 Μαΐου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αχιλλίου, αρχιεπισκόπου Λαρίσης θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Τ.Κ. Αμπελικού.

Ιερά Μητρόπολη: Το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στα Βούναινα

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγυρίζει το Σάββατο της Διακαινησίμου 8 και την Κυριακή του Αντίπασχα (της ψηλαφήσεως του Αγίου Αποστόλου Θωμά) 9 Μαΐου τον άγιο και ένδοξο οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των τοπικών μας Αγίων.

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών: Με επιτυχία η διαδικτυακή εκδήλωση για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, το 1821 και εμείς δεν μπορούσαμε παρά να τιμήσουμε τον μεγάλο ήρωα της Ελλάδας, Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος φυσικά αποτελεί το καμάρι της Καρδίτσας, ως γέννημα – θρέμμα της περιοχής μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου για την επίσκεψη της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στη γενέτειρα του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη

Με λαμπρότητα αλλά και με βάση του πρωτόκολλου λόγω πανδημίας έγιναν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τον χωριανό μας μέγιστο πολέμαρχο του 21΄Γεώργιο Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου την Τετάρτη 5 Μαϊου.

Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου 7-8 Μαΐου

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Παρασκευής της Διακαινησίμου 7 Μαΐου 2021 και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου, πανευφήμου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Ροπωτού.

Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών 6-7 Μάϊου

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 6 Μαΐου 2021, κατ’ έθος εορτάζεται στη γενέτειρά του (Γόλιτζα, σημερινό Άγιο Ακάκιο) ο όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Ακάκιος ο Καυσοκαλυβίτης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους τοπικούς μας Αγίους.

Ιερά Μητρόπολη: Πρόγραμμα εκκλησιασμών 1-5 Μαΐου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00΄μ.μ., θα διανείμει το Άγιο Φως, το οποίο υπάρχει φυλασσόμενο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ