Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλή εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

  • 30 Ιανουαρίου 2020, 22:53
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις
Διπλή εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας

..

Με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας γιόρτασε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Η γιορτή τους λέγεται και Γιορτή των Γραμμάτων, διότι οι Τρεις Ιεράρχες ήταν μεγάλοι Δάσκαλοι και Πατέρες της Εκκλησίας. Οι τρείς εορταζόμενοι άγιοι της Εκκλησίας είχαν όλοι τους βαθιά αγάπη για τα ελληνικά γράμματα, γνώριζαν σε βάθος και πλάτος την ελληνική παιδεία, διέθεταν εκπληκτική ελληνομάθεια και είχαν τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Οι τρείς Ιεράρχες: ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, είχαν και οι τρείς πολύ καλές μητέρες που τους βοήθησαν να γίνουν καλοί άνθρωποι και να αγαπήσουν τα γράμματα και το Χριστό.

.Μέσα από την εκδήλωση, η οποία περιελάμβανε τον ύμνο (απολυτίκιο) των Tριών Iεραρχών, ομιλία με παρουσίαση ψηφιακού υλικού, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την πορεία αυτών των τριών μεγάλων αγίων και να γνωρίσουν το έργο και την προσφορά τους προς τους συνανθρώπους τους. Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα. Καβάλλα Αφροδίτη, θεολόγος.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν επίσης την ευκαιρία να τιμήσουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, με αφορμή την 27η Ιανουαρίου, η οποία καθιερώθηκε διεθνώς ως Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η σχετική ομιλία από την εκπαιδευτικό κα. Ζάρρα Χριστίνα, φιλόλογο, είχε ως στόχο την καλλιέργεια της ιστορικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών και των ατομικών δικαιωμάτων.

Τέλος, μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιείται καθημερινά και κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης στο προαύλιο του σχολείου και από τμήμα σε τμήμα για την πληρέστατη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την εποχική γρίπη και πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα και τα μέτρα προφύλαξης. Τη γενική επιμέλεια της όλης δραστηριότητας έχει ο συνάδελφος εκπαιδευτικός κ. Τσίτος Νικόλαος, βιολόγος.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις30 Ιανουαρίου 2020, 23:03

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δύο σχολεία της Δ/νσης Δ.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας Δύο σχολεία της Δ/νσης Δ.Ε. Καρδίτσας εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 22:02
  • Τέσσερις θέσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Καρδίτσας για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» την περίοδο 2026-2027 Τέσσερις θέσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στον Δήμο Καρδίτσας για τα προγράμματα «Άθληση για Όλους» την περίοδο 2026-2027
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 19:52
  • Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Ιωάννη Βασ. Ρουμελιώτη Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Ιωάννη Βασ. Ρουμελιώτη
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 19:02
  • Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Ν. Βασίλογλου Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Ν. Βασίλογλου
    9 Σεπτεμβρίου 2026, 18:37
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva