Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάμπης Τσέρτος - Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Στον απόηχο μιας μεγάλης εκδήλωσης

  • 14 Απριλίου 2016, 10:34
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις

Μια πολύ μεγάλη εκδήλωση με τίτλο «Την πατρίδα μου θυμάμαι … κι όλο κλαίω…» είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Καρδίτσας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο την περασμένη Τρίτη.

Πρόκειται για τη συνεργασία του γνωστού μουσικού – τραγουδιστή Μπάμπη Τσέρτου με το Μουσικό Σχολείο της Καρδίτσας την οποία και αφιέρωσαν στους πρόσφυγες και σε όλους αυτούς που στις μέρες μας ψάχνουν για την … πατρίδα τους !

Από νωρίς ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά το χώρο του Δημοτ. Κινηματοθεάτρου δείχνοντας ακόμη μια φορά - όπως πολύ σωστά τόνισε και η φιλόλογος κα Ι. Αναγνώστου που παρουσίασε την εκδήλωση- ότι η ανάγκη ενός μεγαλύτερου χώρου εκδηλώσεων είναι πιο αναγκαία από ποτέ (χαρακτηριστικά είπε πως πρέπει επιτέλους να διεκπεραιωθεί η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου για την οποία έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη).

Στην αρχή, λοιπόν εμφανίστηκε το «Σύνολο αναδόμησης & μουσικού πειραματισμού» υπό τη Δ/νση του κ. Κων/νου Παπαιωάννου που παρουσίασε διασκευές γνωστών ελληνικών, και όχι μόνο, τραγουδιών προϊδεάζοντας με τον καλύτερο τρόπο για το  τι πρόκειται να ακολουθήσει !

Στη Συνέχεια το «Σύνολο Ελληνικής Μουσικής» υπό τη Δ/νση του κ. Ηλία Παππά πήρε τη σκυτάλη παρουσιάζοντας  πρόγραμμα από τη Σμύρνη και το χώρο του ρεμπέτικου τραγουδιού (Σκαρβέλης, Τούντας, Παπάζογλου, Βαμβακάρης κ.ά.) καθώς και συνθέσεις πιο σύγχρονων δημιουργών  χαρίζοντας ανεπανάληπτες στιγμές στους παρευρισκόμενους.  Η 20μελής Ορχήστρα  και η 40μελής Χορωδία  έδειξαν ότι το εν λόγω Μουσικό Σχολείο δίκαια χαρακτηρίζεται από τα πιο ‘δραστήρια’  Μουσικά Σχολεία και μάλιστα με μια δυναμική που τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα και πιο εμφανής!

Και η βραδιά έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν ο Μπάμπης Τσέρτος ανέβηκε στη σκηνή  και ερμήνευσε Σμυρναίϊκα και ρεμπέτικα τραγούδια  συνοδευόμενος από το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής  με έναν τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει! Ο κόσμος όλος τραγουδούσε μαζί του γνωστές επιτυχίες όπως «Το προσφυγάκι», «Πίνω και μεθώ», «Χαράματα η ώρα τρεις»  κ.ά. γεγονός μάλιστα που ενθουσίασε τον κ. Τσέρτο. Ο γνωστός καλλιτέχνης ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο για την τιμή που του έκανε, τον μαέστρο κ. Ηλία Παππά για την επιλογή και ενορχήστρωση των συγκεκριμένων τραγουδιών καθώς και τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο.

Ο Δ/ντής του Σχολείου κος Σωτήρης Ριζάς στη συνέχεια απένειμε  τιμητική πλακέτα στον κ. Τσέρτο και τόνισε πως δίκαια έχει διαγράψει αυτή την τόσο μεγάλη πορεία στο ελληνικό τραγούδι γιατί εκτός από τη φωνή του διαθέτει και ήθος  και προσωπικότητα που όλα αυτά τα χρόνια  γίνονται λαμπρό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά και τους εν γένει μικρούς μουσικούς. Να τονίσουμε πως ο κ. Τσέρτος ήρθε στην πόλη μας να συμπράξει με το Μουσικό Σχολείο,  αφιλοκερδώς. Ο κ. Ριζάς ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που συνετέλεσαν ώστε να γίνει αυτή η εκδήλωση, τους συνδιοργανωτές:  Ι. Μητρόπολη Θεσ/δος & Φαναρ/λων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας καθώς και  τους γονείς και τους μαθητές για την άριστη συνεργασία.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • ΙΡΑ Καρδίτσας: Τετραήμερο ταξίδι στη Σερβία με αθλητικές και πολιτιστικές εμπειρίες ΙΡΑ Καρδίτσας: Τετραήμερο ταξίδι στη Σερβία με αθλητικές και πολιτιστικές εμπειρίες
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 20:53
  • Η ΙΡΑ Καρδίτσας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς Η ΙΡΑ Καρδίτσας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 20:11
  • Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Παναγιώτας Παπαγιάννη - Σπαθούλα Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο της Παναγιώτας Παπαγιάννη - Σπαθούλα
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 19:48
  • Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Άρη στον αγώνα με τον ΑΣΚ στο "Γ. Μπουρούσης" Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων του Άρη στον αγώνα με τον ΑΣΚ στο "Γ. Μπουρούσης"
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 19:30
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva