Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ασθενοφόρων Κύπρου οι Καταρτιζόμενοι της Πειραματικής ΣΑΕΚ Καρδίτσας Κύριο

  • 17 Φεβρουαρίου 2026, 17:30
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις
Στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ασθενοφόρων Κύπρου οι Καταρτιζόμενοι της Πειραματικής ΣΑΕΚ Καρδίτσας

...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2026 η εκπαιδευτική επίσκεψη καταρτιζομένων της Πειραματικής ΣΑΕΚ Καρδίτσας της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» στη Λευκωσία της Κύπρου.

 

Στην επίσκεψη συμμετείχαν καταρτιζόμενοι της ειδικότητας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Ποταμούση και τους εκπαιδευτές κ. Σπύρο Ξυλωμένο και κα Μαρία Γιαννάκα.

.Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, η αποστολή επισκέφθηκε τον Σταθμό Ασθενοφόρων στη Λευκωσία, όπου ο κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, Στέλεχος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας, παρουσιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της προνοσοκομειακής φροντίδας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Παγκύπριο Συντονιστικό Κέντρο Κλήσεων Ασθενοφόρου, όπου ο κ. Αθανάσιος Θεοδοσίου, Υπεύθυνος του Επιχειρησιακού Κέντρου της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, παρουσίασε διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου, τις διαδικασίες διαχείρισης περιστατικών και τον επιχειρησιακό συντονισμό των μονάδων.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σύγχρονες πρακτικές διαχείρισης επειγόντων περιστατικών, να κατανοήσουν τη σημασία της άμεσης και αποτελεσματικής ανταπόκρισης και να έρθουν σε επαφή με τα ισχύοντα επιχειρησιακά πρωτόκολλα διαχείρισης περιστατικών, ανάλογα με το είδος του συμβάντος.

Το αποτύπωμα αυτής της επίσκεψης κρίνεται ιδιαίτερα ουσιαστικό και πολυδιάστατο. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύουν τη γνώση, αναβαθμίζουν την επαγγελματική κατάρτιση και καλλιεργούν ουσιαστική κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ διασωστικών και εκπαιδευτικών φορέων.

.Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε πολύτιμο εφόδιο γνώσης και έμπνευσης για όλους τους συμμετέχοντες, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της διασύνδεσης της θεωρητικής εκπαίδευσης με την επιχειρησιακή πράξη. Εκφράζεται δε η προσδοκία η συγκεκριμένη συνεργασία να αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω συνέργειες στο μέλλον.

Η Πειραματική ΣΑΕΚ Καρδίτσας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, το οποίο στήριξε ως χορηγός την υλοποίηση της επίσκεψης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ Σ.Α.Ε.Κ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία της Αθανασίας Βρέκου Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία της Αθανασίας Βρέκου
    7 Αυγούστου 2026, 18:20
  • Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία του Δημήτριου Αρβανίτη - Αδάμου Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία του Δημήτριου Αρβανίτη - Αδάμου
    7 Αυγούστου 2026, 16:51
  • Συλλήψεις στην Καρδίτσα για ρευματοκλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ Συλλήψεις στην Καρδίτσα για ρευματοκλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ
    7 Αυγούστου 2026, 11:48
  • Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία του Χρήστου Αρχ. Παπαλέξη Το Σάββατο 8 Αυγούστου η κηδεία του Χρήστου Αρχ. Παπαλέξη
    7 Αυγούστου 2026, 11:17
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva