Συναυλία Belle Époque τη Δευτέρα (24/8) στον αρχαιολογικό χώρο της Ιτωνίας Αθηνάς με το Ιταλικό κουαρτέτο Marta Pignataro
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Εκδηλώσεις
Ο Δήμος Σοφάδων, αναδεικνύοντας την ιστορία και τον τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο του Δήμου, συνδιοργανώνει με την Εφορία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του διεθνούς αναγνωρισμένου ιταλικού κουαρτέτου «La Belle Époque di Marta Pignataro» για πρώτη φορά στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Δ.Κ. Φίλιας Σοφάδων.
Την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026, στον πανέμορφο και ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Δ.Κ. Φίλιας Σοφάδων, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, το διακεκριμένο κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αριστουργήματα της Belle Epoque καθώς και Ιταλικής, Ναπολιτάνικης και Διεθνούς Μουσικής.
Η μουσική της Belle Époque (1871-1914) χαρακτηρίζεται από τη μετάβαση από το ρομαντισμό στο μοντερνισμό με κυρίαρχα στοιχεία το γαλλικό ιμπρεσιονισμού, το βιενέζικο βαλς, την άνοδο της ελαφράς μουσικής, του καμπαρέ και των πρώιμων ρευμάτων της τζαζ.
Η κομψότητα, η εμφάνιση νέων ηχοχρωμάτων, αλλά και οι λεπτές και συχνά ονειρικές ατμοσφαιρικές διαθέσεις, διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο μουσικό τοπίο, γεμάτο χρώμα, φινέτσα, αισθησιασμό και εκφραστική ελευθερία.
Μέσα από αυτή τη σπάνια συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε μια ολόκληρη εποχή, όπου η μουσική συναντά την κομψότητα, το ρομαντισμό και την αναζήτηση του καινούργιου, σε έναν μοναδικό διάλογο με την ιστορία και το φυσικό τοπίο του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς και τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα.
Το διακεκριμένο κουαρτέτο «La Belle Époque di Marta Pignataro» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο μελωδίες από τη χρυσή εποχή της ιταλικής και ναπολιτάνικης μουσικής, συνδυάζοντας τη φινέτσα, τον ρομαντισμό και την αισθητική της Belle Époque με αγαπημένα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
Το La Belle Époque di Marta Pignataro αποτελείται από τέσσερις σπουδαίες Ιταλίδες μουσικούς με αξιόλογη διεθνή καλλιτεχνική πορεία:
- Marta Pignataro – Υψίφωνος
- Enza Di Stano – Πιάνο
- Isabella Marmo – Φλάουτο
- Veronica Loria – Βιολοντσέλο
Το σύνολο έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικά θέατρα, φεστιβάλ και πολιτιστικές διοργανώσεις στην Ιταλία και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Μιλάνο, η Νάπολη, η Πράγα, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο, αποτελώντας έναν ξεχωριστό πρεσβευτή της ιταλικής μουσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει αριστουργήματα της ιταλικής και ναπολιτάνικης μουσικής, αλλά και διαχρονικές επιτυχίες του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως: O Sole Mio, Torna a Surriento, Volare, That's Amore, Parlami d'Amore Mariù, La Vie en Rose, Summertime, Besame Mucho, Mamma, Non ti scordar di me και πολλές ακόμη αγαπημένες μελωδίες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια μουσική ιστορία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ






