Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το διήμερο 4 & 5 Μαΐου το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καρδίτσας «Έρευνα - Δημιουργία - Μάθηση»

  • 29 Απριλίου 2026, 13:19
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις
Το διήμερο 4 & 5 Μαΐου το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καρδίτσας «Έρευνα - Δημιουργία - Μάθηση»

..

Από 4-5 Μαΐου, ημέρες Δευτέρα και Τρίτη και από  8:30-13:00, διεξάγεται  το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καρδίτσας «Έρευνα-Δημιουργία-Μάθηση»  στους χώρους του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων Καρδίτσας.

Είκοσι πέντε (25)  σχολικές μονάδες, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Σ.Μ.Ε.Α.Ε., με σαράντα (40) εισηγήσεις στο σύνολο, κάνουν πράξη την έρευνα και τη δημιουργία, στοχεύοντας στην καινοτομία και στη  μάθηση.

Η συμμετοχή των σχολείων μας είναι σαφώς αξιόλογη και αυτό αφενός μας ικανοποιεί, αφετέρου μας  καθιστά όλους κοινωνούς μεγάλης ευθύνης για την οργάνωση και επιτυχία του όλου εγχειρήματος, που ευελπιστούμε να συνεχιστεί με αμείωτο ενδιαφέρον και βέβαια… ακόμα περισσότερες  συμμετοχές, ώστε να γίνει ανοιχτό σε εύθετο χρόνο και στην κοινωνία.

Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καρδίτσας «Έρευνα-Δημιουργία-Μάθηση» οργανώνεται από το Τμήμα Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το οποίο και αποτελεί την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με ευθύνη των πρακτικών θεμάτων που αφορούν τη συνολική διεξαγωγή. Παράλληλα, επιβλέπεται  από  οκταμελή Επιστημονική Επιτροπή, με  ευθύνη τη θεματολογία, την εποπτεία και την επιμέλεια των εργασιών των συμμετεχόντων/ουσών στο συγκεκριμένο Συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά οι μαθητές και οι  μαθήτριες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο Συνέδριο θα έχουν εκτός των άλλων τη χαρά να επιδοθούν και σε παιγνιώδεις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Επιπλέον, στο τέλος των διεργασιών κάθε ημέρας θα ακολουθεί ψηφοφορία των συμμετεχόντων/χουσών, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, από την οποία θα αναδειχθούν οι τρεις (3) καλύτερες εισηγήσεις, παρέχοντας ένα ακόμα κίνητρο για τη συμμετοχή.

Από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης περιμένουμε τη στήριξη, την κάλυψη και τη διάχυση  αυτής της προσπάθειας  στην τοπική κοινωνία, κάτι που θα αποτελέσει ξεχωριστό κίνητρο για συνεχή προσπάθεια και βελτίωση.

Με το βλέμμα στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Καρδίτσας «Έρευνα-Δημιουργία-Μάθηση»,  στο  παρόν της μάθησης, στο μέλλον της εκπαίδευσης, στην αγωγή των παιδιών μας ως αυριανών πολιτών.

Επισήμανση: το αναλυτικό πρόγραμμα του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, https://dide.kar.sch.gr/kar/

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (17-23/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    15 Αυγούστου 2026, 11:51
  • “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα! “Άρτος & γεύση” ….όλο παράδοση με τ΄ αγαπημένα σου αρτοσκευάσματα που σου φτιάχνουν τη μέρα!
    14 Αυγούστου 2026, 12:40
  • Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφωνίου: 15/08 party ki ela _Μουσική αναδρομή στις δεκαετίες 80, 90 & 2000 Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιφωνίου: 15/08 party ki ela _Μουσική αναδρομή στις δεκαετίες 80, 90 & 2000
    14 Αυγούστου 2026, 09:21
  • Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελίας Διαμαντή Την Παρασκευή 14 Αυγούστου η κηδεία της Ευαγγελίας Διαμαντή
    13 Αυγούστου 2026, 19:43
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva