Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

”Πάντρεμα της Φωτιάς” σε κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τις ημέρες των εορτών Κύριο

  • 24 Δεκεμβρίου 2024, 12:26
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκδηλώσεις
”Πάντρεμα της Φωτιάς” σε κοινότητες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τις ημέρες των εορτών

.

Με το χρώμα της Παράδοσης υποδέχεται ξένους και ντόπιους ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με στην Πεζούλα και συνεχίζονται απόψε με το ”Πάντρεμα της Φωτιάς”, ένα αρχαίο έθιμο της Παραμονής των Χριστουγέννων, στην ιστορική πλατεία του Μεσενικόλα, στις 6 το βράδυ. Ακολουθεί το ίδιο έθιμο αύριο 26-12-2024 στις 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερασιάς, και ολοκληρώνεται στο Λαμπερό 29-12-2024 στις 11:00 στην κεντρική πλατεία. Στις πλατείες των χωριών, γίνεται ένα χειμωνιάτικο πανηγύρι όπου οι επισκέπτες μας, θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν παραδοσιακά φαγητά ,όπως τσιγαρίδες και τραχανά με λουκάνικα, κρασί Μεσενικόλα, ενώ γύρω από τη φωτιά στήνεται χορός.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31-12-24, και ώρα 18:00 μμ στο Υπαίθριο Θέατρο της Πλαζ Πεζούλας, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με σαξόφωνο και δεκάδες φαναράκια τα οποία ρίχνουν στη λίμνη οι συμμετέχοντες, με ευχές να ταξιδεύουν στη λίμνη, ένα μοναδικό, ρομαντικό θέαμα.

Την παραμονή των Φώτων, 5/1/2025, (εορτή του «Σταυρού») από τις μεγάλες παρέες μεταμφιεσμένων θα γίνουν και φέτος τα καρναβαλικά «Ροκατζάρια». Από το πρωϊ και κυρίως προς το μεσημέρι, τα μέλη των ομάδων με κουδούνια δημιουργούν Διονυσιακή ατμόσφαιρα, με τα ειδικά κάλαντα που λένε προσαρμοσμένα στον κάθε κάτοικο, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και την κοινωνική θέση.

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις24 Δεκεμβρίου 2024, 12:29

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Θετική γνωμοδότηση για την μεταβίβαση αρμοδιοτητων του Συνδέσμου Καταφυγίου - Λαμπερού στη ΔΕΥΑΚ Θετική γνωμοδότηση για την μεταβίβαση αρμοδιοτητων του Συνδέσμου Καταφυγίου - Λαμπερού στη ΔΕΥΑΚ
    22 Οκτωβρίου 2026, 21:09
  • Θέμα Χριστουγεννιάτικης αγοράς συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα Θέμα Χριστουγεννιάτικης αγοράς συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα
    22 Οκτωβρίου 2026, 20:34
  • Ελεγμένο και κατάλληλο το νερό που πίνουν οι κάτοικοι Κρυονερίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα κατά την Δημοτική Αρχή Ελεγμένο και κατάλληλο το νερό που πίνουν οι κάτοικοι Κρυονερίου, Μορφοβουνίου, Μεσενικόλα κατά την Δημοτική Αρχή
    22 Οκτωβρίου 2026, 20:11
  • Π. Νάνος στο Δ.Σ.: Η στήριξη της γυναίκας «κλειδί» για τη λύση του δημογραφικού στην ύπαιθρο Π. Νάνος στο Δ.Σ.: Η στήριξη της γυναίκας «κλειδί» για τη λύση του δημογραφικού στην ύπαιθρο
    22 Οκτωβρίου 2026, 19:43
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva