Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεν επιτυγχάνεται κοινωνική συναίνεση με Έλληνες πολίτες πολλών ταχυτήτων" Κύριο

  • 28 Οκτωβρίου 2011, 19:51
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Κατανοητή η πολιτική προσπάθεια και έκκληση της κυβέρνησης να ζητά κοινωνική συναίνεση από κόμματα, φορείς και πολίτες.


Η κυβερνητική αδυναμία και ανάγκη, να αντιμετωπίσει συνολικά τα προβλήματα που επισώρευσαν στο κράτος και τον λαό, στα χρόνια της μεταπολίτευσης ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ), υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητά συναίνεση, κατανόηση, εθνική και κοινωνική συστράτευση, υπομονή, ανοχή, θυσίες στον βωμό πρόληψης πιο επώδυνων καταστάσεων.

  • Ξεχνούν τα δύο κυβερνητικά κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ) με ποια αλαζονεία αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τα «μικρά» κόμματα όταν παίρνουν όταν εξουσία ;
  • Ξεχνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι αυτά ανήγαγαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε συγκυβερνήτες για να ελέγχουν στην ουσία τους κοινωνικούς αγώνες ;
  • Ξεχνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι παρεμβαίνουν πάντα και επιβάλλουν τις ηγεσίες στο Αγροτικό Κίνημα ( ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ ) ; Στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα ; Στα Επιμελητήρια και Εμπορικούς Συλλόγους , στην ΑΔΕΔΥ, ΔΕΚΟ;
  • Ξεχνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ποιοι εξέθρεψαν, κάλυπταν και καλύπτουν την φοροδιαφυγή και φοροκλοπή ;
  • Δεν γνώριζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις πολιτικές των, έστηναν ένα κράτος με πολίτες πολλών ταχυτήτων ;
  • Σήμερα έχουμε ένα εκατομμύριο ανέργους ! Νέους, επιστήμονες, οικογενειάρχες, βιοπαλαιστές !
  • Σήμερα έχουμε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ( 12000 ετήσιο εισόδημα ) !
  • Σήμερα έχουμε εκατοντάδες χιλιάδων υπαλλήλων με παχυλούς μισθούς σε σχέση με τον μέσο όρο όλων των υπολοίπων εκατομμυρίων Ελλήνων.
  • Σήμερα έχουν καταγραφεί χιλιάδες πολιτών με αδήλωτα έσοδα μεγάλων ποσών κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, εσωτερικού ή υπενδεδυμένα σε περιουσιακά στοιχεία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες που δημιούργησε ο δικομματισμός από το 1974, η κοινωνία, οι πολίτες, δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν συναίνεση. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι, είναι γεμάτοι θυμό. Αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν. Νοιώθουν έντονη ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση δεν τους παρέχει ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα. Ούτε μπορεί να δεσμευτεί ότι μετά από τις θυσίες θα οδηγηθούμε σε ένα άλλο κράτος : Πρόνοιας, δικαίου, σοβαρού, υπεύθυνου, ευημερούντος, πραγματικής Δημοκρατίας, Ανεξαρτησίας και Εθνικής Κυριαρχίας.

Τα δυο κόμματα όμως ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έχουν μια υποχρέωση απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες : Να θεμελιώσουν εξαρχής κράτος δικαίου και να προασπίσουν την Εθνική Αξιοπρέπεια. Στη συνέχεια άμεσα να απευθυνθούν στους πολίτες.

Σ.Σ. Θεωρώ απαραίτητη διευκρίνιση : Οι αναφορές σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., δεν αφορούν τα εκατομμύρια ψηφοφόρων των δύο κομμάτων αλλά στα στελέχη που άσκησαν και ασκούν εξουσία.

Βασίλης Τσαντήλας

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις28 Οκτωβρίου 2011, 19:57

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Περί τις 60 οικογένειες σε αναμονή για εγγραφή σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Καρδίτσας Περί τις 60 οικογένειες σε αναμονή για εγγραφή σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 09:26
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (31/8 - 5/9) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (31/8 - 5/9) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 08:51
  • Λαμπερή η «Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα υπό το φως της πανσελήνου (+Φωτο +Βίντεο) Λαμπερή η «Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα υπό το φως της πανσελήνου (+Φωτο +Βίντεο)
    28 Αυγούστου 2026, 22:12
  • Ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα 2026» στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο) Ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα 2026» στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
    28 Αυγούστου 2026, 19:59
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva