Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερώτηση για την παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς ΟΓΑ Κύριο

  • 28 Νοεμβρίου 2011, 18:19
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Την παράταση, ως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2012, για την καταβολή της πρώτης δόσης των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ για το έτος  2011 ζήτα ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, με την ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Τσιάρα, έτσι όπως κατατέθηκε στην Βουλή, έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1.        ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, κον Γεώργιο Κουτρουμάνη.
2.        ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, κον Κων/νο Σκανδαλίδη.

ΘΕΜΑ: Παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ για το έτος 2011.


Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, πλήττουν ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο. Οι αυξημένες φοροδοτικές υποχρεώσεις, η πληρωμή των πάσης φύσεως έκτακτων εισφορών και η εκτόξευση του κόστους των καλλιεργειών επωμίζουν ασήκωτα οικονομικά βάρη στις αγροτικές οικογένειες.

Σε μία δύσκολη εποχή, λοιπόν,  για τους αγρότες της χώρας μας και ενώ καθυστερούν οι πληρωμές και οι αποζημιώσεις προς αυτούς, οι ίδιοι καλούνται να εκπληρώνουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους για καταβολές των εισφορών τους. Ως γνωστό κάθε χρόνο ως τα τέλη Νοεμβρίου, καταβάλλεται από τους αγρότες η πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών του τρέχοντος έτους προς τον ΟΓΑ.

Η καταβολή των ασφαλιστικών, εισφορών κατά τον χρόνο που γίνεται, αποτελεί μια σημαντική επιβάρυνση του  οικογενειακού εισοδήματος των αγροτών. Έτσι, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες με την καταβολή της ενιαίας και της συνδεδεμένης ενίσχυσης και δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις πωλήσεις των προϊόντων τους, καλούνται να πληρώσουν τις εισφορές υπέρ του ΟΓΑ, με προθεσμία λήξης σε λίγες μέρες.

Επειδή είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενδιαφερθεί για την ανυπαίτια αδυναμία των αγροτών να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΓΑ και με δεδομένο την αναμονή των εκταμιεύσεων έως το τέλος του έτους των προαναφερθέντων χρηματικών ποσών για την στήριξη τους, κρίνεται σκόπιμο να παραταθει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης των ασφαλιστικών  εισφορών του έτους 2011 ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2012.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν είναι μέσα στις προθέσεις των συναρμοδίων υπουργείων να δοθεί παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης των ασφαλιστικών  εισφορών του έτους 2011 ως την 31-01-2012;»

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις28 Νοεμβρίου 2011, 18:58

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δήλωση του βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήλωση του βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
    16 Ιουλίου 2026, 13:31
  • Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά μηνύματα και απειλές μέσω διαδικτύου κατά του Κώστα Τσιάρα Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά μηνύματα και απειλές μέσω διαδικτύου κατά του Κώστα Τσιάρα
    13 Μαΐου 2026, 09:44
  • Ο Κ. Τσιάρας ζήτησε άρση της ασυλίας του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Ο Κ. Τσιάρας ζήτησε άρση της ασυλίας του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
    22 Απριλίου 2026, 12:44
  • Δήλωση Κ. Τσιάρα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήλωση Κ. Τσιάρα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
    5 Απριλίου 2026, 22:17
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva