Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευνοϊκές τροπολογίες από Μ. Θεοχάρη έγιναν δεκτές στο πολυνομοσχέδιο Κύριο

  • 24 Ιανουαρίου 2012, 14:05
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Δεκτές έγιναν δύο από τις τρεις πολύ σημαντικές τροπολογίες που κατέθεσαν 41 Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Καρδίτσας Μαρία Θεοχάρη, στο πολυνομοσχέδιο για την επείγουσα ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

Η πρώτη τροπολογία, που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου. Πρόκειται για τομή, που θα διευκολύνει κατά πολύ όλους τους συμπολίτες μας που αδυνατούσαν ως τώρα να πάρουν το πιστοποιητικό, ενώ τα χρέη τους προς το δημόσιο ήταν μικρότερα από τα χρέη του δημοσίου προς τους ίδιους.

Η δεύτερη τροπολογία που έγινε δεκτή αφορά τον έλεγχο των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών («εισπρακτικές εταιρείες») που επιστρατεύονται απ' το Δημόσιο στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτσούκος, οι διατάξεις της τροπολογίας υπευθυνοποιούν τη δουλειά των εισπρακτικών εταιριών και δίνουν τη δυνατότητα στους οφειλέτες να ζητούν στοιχεία που καταγράφονται για να τα χρησιμοποιούν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, και είναι μία ρύθμιση η οποία βοηθάει συνολικά τους καταναλωτές.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις24 Ιανουαρίου 2012, 14:49

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Μαρία Θεοχάρη: "Υπάρχει Ελπίδα !!!" Μαρία Θεοχάρη: "Υπάρχει Ελπίδα !!!"
    19 Ιανουαρίου 2015, 14:04
  • Μαρία Θεοχάρη: «Η κατάλυση των θεσμών» Μαρία Θεοχάρη: «Η κατάλυση των θεσμών»
    18 Νοεμβρίου 2014, 13:41
  • Μ. Θεοχάρη: «Κρίση και αγροτική παραγωγή» Μ. Θεοχάρη: «Κρίση και αγροτική παραγωγή»
    11 Νοεμβρίου 2014, 11:15
  • Μαρία Θεοχάρη: Τι Ευρώπη θέλουμε; Μαρία Θεοχάρη: Τι Ευρώπη θέλουμε;
    20 Μαΐου 2014, 11:18
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva