Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παλαμά για προβλήματα στα σχολεία Κύριο

  • 12 Σεπτεμβρίου 2011, 14:48
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Φάνηκε καθαρά αυτό που πρόκειται ν’ ακολουθήσει το επόμενο διάστημα για μαθητές και γονείς των σχολείων που η κυβέρνηση με την αντιεκπαιδευτική της πολιτική κατήργησε. 


Δεν είναι μόνο οι σχολικές επιτροπές που δεν έχουν τα χρήματα για να καλύψουν το σύνολο των λειτουργικών τους δαπανών, δεν είναι ότι τα παιδιά για πολύ μεγάλο διάστημα δεν θα έχουν βιβλία για να μπορούν να μελετήσουν αλλά με το «καλημέρα» φάνηκαν και τα τεράστια προβλήματα μετακίνησης των μαθητών στα νέα τους σχολεία.

Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώσαμε και από τις διαμαρτυρίες των γονέων φαίνεται ότι τα μεταφορικά μέσα που έχουν μισθώσει δεν είναι ικανά να μεταφέρουν το σύνολο των μαθητών από διάφορα Τοπικά Διαμερίσματα που δεν έχουν σχολεία στις έδρες των σχολείων. Για παράδειγμα για τους μαθητές των Τοπικών Διαμερισμάτων Λεύκης, Ορφανών και Αμπελώνα που αθροιστικά είναι 20 άτομα έχει μισθωθεί ένα ταξί να εξυπηρετηθούν και γεννάται το απλό ερώτημα πώς πρακτικά μπορεί να γίνει η μεταφορά όλων αυτών των παιδιών έτσι ώστε να βρίσκονται έγκαιρα στο σχολείο τους αλλά και στο σπίτι τους με τη λήξη των μαθημάτων τους.

Είναι φανερό ότι το «νέο σχολείο» της αγοράς που χτίζουν φορτώνει το κόστος λειτουργίας του στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών. Όλα αυτά η κυβέρνηση τα κάνει σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή (που εκλέχθηκε με τη στήριξη της Ν.Δ.) η οποία ήταν υπέρ του «Καλλικράτη» και τώρα ούτε καν διαμαρτύρεται για τις δραματικές συνέπειες σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών.

Απαιτούμε :
•    Να παρθούν άμεσα μέτρα για την έγκαιρη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών ώστε να μη χαθεί καμία ώρα μαθήματος.

•    Χρηματοδότηση όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο Δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της.

•    Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» του Δήμου Παλαμά
Πολυγένης Αριστοτέλης
Μητράκος Βασίλης

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λεύκης
Κόκκινος Κωνσταντίνος

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις12 Σεπτεμβρίου 2011, 14:53

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η κηδεία του Ευάγγελου Δεσκάτα Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η κηδεία του Ευάγγελου Δεσκάτα
    10 Οκτωβρίου 2026, 19:45
  • Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η κηδεία της Βασιλικής Ρουσούλη Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η κηδεία της Βασιλικής Ρουσούλη
    10 Οκτωβρίου 2026, 10:13
  • Κ. Τέλιος: Επανεκκίνηση για το έργο παράκαμψης της Συκεώνας - Σε αναμονή αναδόχου για Διοικητήριο και "Δέλτα" - Καρδίτσα Κ. Τέλιος: Επανεκκίνηση για το έργο παράκαμψης της Συκεώνας - Σε αναμονή αναδόχου για Διοικητήριο και "Δέλτα" - Καρδίτσα
    10 Οκτωβρίου 2026, 13:00
  • Ένα ταξίδι από το ψηφιακό παρόν στις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού - Ένα ακόμη ταξίδι του ΓΕΛ Παλαμά με το Erasmus+ Ένα ταξίδι από το ψηφιακό παρόν στις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού - Ένα ακόμη ταξίδι του ΓΕΛ Παλαμά με το Erasmus+
    9 Οκτωβρίου 2026, 10:12
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva