Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Παπαλού με «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» Κύριο

  • 15 Νοεμβρίου 2011, 15:27
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» που προσπαθεί να οργανώσει την αντίδραση των πολιτών της Καρδίτσας ενάντια στην επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ συναντήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός.


Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας μετέφεραν στον Δήμαρχο τα «μηνύματα» των λαϊκών συνελεύσεων που συγκαλούν το τελευταίο διάστημα στις συνοικίες της πόλης, όπου εκφράζεται, όπως είπαν, η γενικευμένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα αλλεπάλληλα «χαράτσια» που τους επιβάλλονται, με το ειδικό τέλος ακινήτων να αποτελεί, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, «τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ζήτησαν μάλιστα από το Δήμο Καρδίτσας να υποστηρίξει έμπρακτα τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος.

Ειδικότερα οι «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» ζήτησαν να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη πολιτικής απόφασης που θα εκφράζει την αντίθεση του σώματος και του Δήμου στο «χαράτσι» και να οργανωθεί σε επίπεδο Δήμου Γραφείο, όπου οι δημότες θα υποβάλλουν αντίγραφα των λογαριασμών τους, όπου θα φαίνεται ότι έχουν καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος και των δημοτικών τελών, προκειμένου στη συνέχεια ο Δήμος να κοινοποιεί με εξώδικο τα στοιχεία αυτά στη ΔΕΗ και να ζητά να μην προχωρήσει σε διακοπές, τουλάχιστον μέχρι να κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η συνταγματικότητα του τέλους.

Ο κ. Παπαλός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής που είναι επίσης δέκτης ανάλογων μηνυμάτων, είναι να σταθεί ο Δήμος αρωγός στους δημότες που αδυνατούν να καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εργαζομένων, με τους οποίους πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι του ζητήματος.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, όπως ανέφερε ο κ. Παπαλός είναι η συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η συγκρότηση Επιτροπής με τη συμμετοχή  υπαλλήλων του Δήμου και εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου για τη συγκέντρωση των προαναφερθέντων στοιχείων, καθώς και η αποστολή επιστολής και εξώδικου προς τη ΔΕΗ, είναι ζητήματα που εξετάστηκαν θετικά και στην προηγηθείσα συνάντηση με το Δικηγορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Εργαζομένων.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις15 Νοεμβρίου 2011, 15:32

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Προς συμβασιοποίηση το έργο του καθαρισμού του ποταμού Γαβρά από εκβολή Καράμπαλη προς Γεωργικό Προς συμβασιοποίηση το έργο του καθαρισμού του ποταμού Γαβρά από εκβολή Καράμπαλη προς Γεωργικό
    28 Αυγούστου 2026, 09:01
  • Π.Ε. Καρδίτσας: Πρόταση χρηματοδότησης 10.000.000 ευρώ στο ΠΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας για οδικά έργα Π.Ε. Καρδίτσας: Πρόταση χρηματοδότησης 10.000.000 ευρώ στο ΠΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας για οδικά έργα
    28 Αυγούστου 2026, 08:57
  • Παρασκευή (28/8): Έκλεισε η οδός Υψηλάντου για τους οδηγούς ενόψει της «Λευκής Νύχτας» (+Φωτο +Βίντεο) Παρασκευή (28/8): Έκλεισε η οδός Υψηλάντου για τους οδηγούς ενόψει της «Λευκής Νύχτας» (+Φωτο +Βίντεο)
    28 Αυγούστου 2026, 08:37
  • Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας: Δρομολόγια για τον Αη-Γιάννη στον Πρόδρομο την Παρασκευή 28 Αυγούστου Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας: Δρομολόγια για τον Αη-Γιάννη στον Πρόδρομο την Παρασκευή 28 Αυγούστου
    28 Αυγούστου 2026, 07:46
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva