Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Παλαμά Κύριο

  • 15 Μαρτίου 2011, 11:36
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Παλαμά, υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Κώστα Πατσιαλή.

Παρ’ ότι το θέμα που απασχόλησε κυρίως το σώμα ήταν τα οικονομικά του δήμου εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2011, δεν έλειψαν οι αναφορές σε άλλα θέματα από μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, καθώς και προτάσεις για σημαντικά  ζητήματα των τοπικών κοινοτήτων του δήμου.

Μια γενική αναφορά έκανε ο δήμαρχος για τον προϋπολογισμό αναφέροντας ότι από τα 25 εκ. ευρώ στα οποία ανέρχονταν συνολικά οι προϋπολογισμοί των τριών συνενούμενων πρώην δήμων (Παλαμά, Σελλάνων και Φύλλου) το 2010, ο φετινός προϋπολογισμός του νέου δήμου θα ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ περίπου.

«Δυστυχώς η κατάσταση είναι γνωστή. Τα χρήματα είναι λίγα, δεν φτάνουν αν θέλουμε να λέμε ότι θα παρουσιάσουμε μια ελάχιστη ανάπτυξη στο δήμο μας» επισήμανε ο κ. Πατσιαλής.

Στα θέματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, ήταν και η απόρριψη, από την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς κ. Γερακούδη, της αίτησης χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά, με το αιτιολογικό ότι η μελέτη αφορά την ανέγερση 9 αιθουσών διδασκαλίας, σε αντίθεση με την απόφαση της υπουργού Παιδείας για έγκριση διδακτηρίων μόνο 6 αιθουσών!!!

Έτσι, χρειάζεται να γίνει νέα πρόταση για τη χρηματοδότηση, για έξι μόνο αίθουσες. Αυτό το θέμα, όπως είπε ο δήμαρχος, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει σχετικά.

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Δημοτική Ενότητα Σελλάνων, είναι η λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Προάστιο, το οποίο θα είναι ανοιχτό επί 24ώρου βάσεως και η κατασκευή του θα γίνει σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλα θέματα – προτάσεις που τέθηκαν από μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης αφορούσαν:

- Τον αγροτικό εξηλεκτρισμό.

- Τις διαδικασίες αδειοδότησης  του κλειστού γυμναστηρίου, τον περιβάλλοντα χώρο του και το κλείσιμο του χάντακα μέχρι και το λύκειο, για αποφυγή μολύνσεων.

- Το κτιριακό του ΕΠΑΛ Παλαμά.

- Πρόταση για κλειστό κύκλωμα άρδευσης.

- Την επιτακτική ανάγκη συντήρησης των παιδικών χαρών.

- Τον καθαρισμό των ποταμών της περιοχής του δήμου.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις15 Μαρτίου 2011, 15:42

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Επίσκεψη του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ. Τέλη Σπάνια στο Κέντρο Υγείας Παλαμά – Πλήρης ανακατασκευή 1,85 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης Επίσκεψη του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ. Τέλη Σπάνια στο Κέντρο Υγείας Παλαμά – Πλήρης ανακατασκευή 1,85 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
    30 Οκτωβρίου 2026, 20:19
  • Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Τέλιου σε σημεία που ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Τέλιου σε σημεία που ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο
    30 Οκτωβρίου 2026, 15:55
  • Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η κηδεία του Οδυσσέα Τζάρα Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η κηδεία του Οδυσσέα Τζάρα
    30 Οκτωβρίου 2026, 15:51
  • Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών
    29 Οκτωβρίου 2026, 23:38
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva