Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσιάρας: Αυστηρό "πόθεν έσχες" στους βουλευτές Κύριο

  • 15 Μαΐου 2010, 11:05
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά

Κώστας ΤσιάραςΥπέρ της κάθαρσης και του αυστηρού ελέγχου του "πόθεν έσχες" των βουλευτών τάσσεται ο βουλευτής Καρδίτσας με την Νέα Δημοκρατία Κώστας Τσιάρας.

 

 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κου Τσιάρα:

"Η κρίση που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και βαθιά πολιτική, εξαιτίας της χρεοκοπίας ενός παρωχημένου πολίτικου συστήματος. Ενός συστήματος, που στηρίχτηκε στις "πελατειακές" σχέσεις και στην διαπλοκή, στην διατήρηση ενός "μοντέλου αδιαφανούς άσκησης εξουσίας".

Συνιστά λοιπόν κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση όλου του πολίτικου κόσμου, να υπάρξει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό  σύστημα, για να διασωθεί η αξιοπιστία και να αποκαταστηθεί στα μάτια του κόσμου η αποτελεσματικότητα της πολιτικής.

Έτσι λοιπόν μείζονα ζητήματα συζήτησης αλλά και άμμεσης προτεραιότητας συνιστούν σήμερα :

- Η αποσαφήνιση των κανόνων εφαρμογής της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

- Η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και η υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού.

- Η αλλαγή επί του ουσιαστικότερου του "πόθεν έσχες" των βουλευτών, προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Η σημερινή διαδικασία ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες είναι διάτρητη. Επιβάλλεται λοιπόν να προχωρήσουμε σε μια νέα διαδικασία αυστηρού ελέγχου του πόθεν έσχες των βουλευτών.

Με ταυτόχρονη διαχρονική δημοσίευση των δηλώσεων και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων, για όλους όσους διαπιστωθεί, πως  υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, που φτάνουν έως και τη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων, που δεν δικαιολογούνται.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αμφισβήτησης, όπως τονίστηκε, της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος. Η πρωτοφανής κρίση και τα επώδυνα μέτρα, που λαμβάνονται  διαμορφώνουν εύφορο κλίμα για τις επιδιώξεις όλων εκείνων, που επενδύουν στην πλήρη απαξίωση συλλήβδην των πολιτικών. Για αυτό είναι ανάγκη, ο πολίτικος κόσμος της χώρας με συγκεκριμένες πράξεις να προασπίσει την αξιοπιστία του. Διαφορετικά, όσο επιτρέπει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και δεν αντιδρά με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα αποβαίνει εις βάρος όλου του πολιτικού κόσμου επί δικαίων και αδίκων.

Πρέπει να καταστεί σαφές στην κοινωνία, πως για τους περισσότερους βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων, η ενασχόληση με την πολιτική δεν αποτελεί πάρεργο, ούτε δυνατότητα ευκαιριακού πλουτισμού. Αλλά μια ευγενής υπηρεσία προς την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, που  νοιώθουν την ηθική υποχρέωση  να υπερασπίσουν και να διασφαλίσουν.

Γι’ αυτό και οφείλουμε ταυτόχρονα με τις όποιες επιλογές, που θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές, να μην φθάσουμε στην απέναντι πλευρά της ισοπέδωσης και του λαϊκισμού".

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις15 Μαΐου 2010, 11:10

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δήλωση του βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήλωση του βουλευτή Καρδίτσας Κ. Τσιάρα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
    16 Ιουλίου 2026, 13:31
  • Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά μηνύματα και απειλές μέσω διαδικτύου κατά του Κώστα Τσιάρα Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για υβριστικά μηνύματα και απειλές μέσω διαδικτύου κατά του Κώστα Τσιάρα
    13 Μαΐου 2026, 09:44
  • Ο Κ. Τσιάρας ζήτησε άρση της ασυλίας του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Ο Κ. Τσιάρας ζήτησε άρση της ασυλίας του και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
    22 Απριλίου 2026, 12:44
  • Δήλωση Κ. Τσιάρα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ Δήλωση Κ. Τσιάρα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
    5 Απριλίου 2026, 22:17
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva