Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας Israel Allies στην Ελλάδα με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσιάρα

  • 15 Οκτωβρίου 2026, 16:15
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά
Έναρξη της κοινοβουλευτικής ομάδας Israel Allies στην Ελλάδα με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Τσιάρα

.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η εκδήλωση έναρξης της κοινοβουλευτικής ομάδας Israel Allies στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του δικτύου της Israel Allies Foundation Europe (IAF Europe), με πρόεδρο τον βουλευτή Καρδίτσας Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Η πρωτοβουλία δημιουργεί έναν νέο δίαυλο κοινοβουλευτικού διαλόγου για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η εκδήλωση αποτέλεσε συνέχεια της συνάντησης της IAF Europe με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας–Ισραήλ στις 10 Φεβρουαρίου 2026. Είχε προηγηθεί επιστολή του Εκτελεστικού Διευθυντή της IAF Europe, Leo van Doesburg, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία γνωστοποιούνταν η πρωτοβουλία και η αποδοχή της προεδρίας από τον κ. Τσιάρα.

Στην τοποθέτησή του, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία των σχέσεων Ελλάδας–Ισραήλ και τον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρότεινε την καθιέρωση τακτικού κοινοβουλευτικού διαλόγου, με οργανωμένες συναντήσεις, ανταλλαγές αντιπροσωπειών και κοινές πρωτοβουλίες με πρακτικά οφέλη για τους πολίτες.

Ως βασικές αρχές της νέας ομάδας ανέδειξε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη θρησκευτική ελευθερία και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της διατήρησης της μνήμης του Ολοκαυτώματος και της ιστορικής εβραϊκής παρουσίας στην Ελλάδα.

«Οι στρατηγικές σχέσεις δεν οικοδομούνται μόνο πάνω σε κοινά συμφέροντα. Αποκτούν πραγματικό βάθος όταν βασίζονται στην εμπιστοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνέπεια», σημείωσε, ευχαριστώντας την IAF για την εμπιστοσύνη της και τους συναδέλφους του βουλευτές για τη συμμετοχή τους.

Από την πλευρά της IAF τονίστηκε η σημασία της ελληνικής συμμετοχής στο διεθνές δίκτυο και της συνεργασίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, η ελληνική ομάδα αποτελεί την 67η του διεθνούς δικτύου και αυξάνει τον αριθμό των ευρωπαϊκών ομάδων σε 26. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της IAF Europe, Leo van Doesburg, επισήμανε ότι η νέα ομάδα προσθέτει κοινοβουλευτική διάσταση στη συνεργασία των χωρών, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.Ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Ισραήλ υπογράμμισε την αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την αμοιβαία κατανόηση και τη συνέχεια των διμερών σχέσεων. Εξέφρασε τη διάθεση της Πρεσβείας για ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο με Έλληνες βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα, ακόμη και για δύσκολα ζητήματα.

Σχετικά με την Israel Allies Foundation και την IAF Europe

Η Israel Allies Foundation (IAF) Europe, με έδρα στις Κάτω Χώρες, είναι ο ευρωπαϊκός εταίρος της διεθνούς IAF, η οποία αναπτύσσει ένα διεθνές διαθρησκευτικό δίκτυο από μέλη εθνικών Κοινοβουλίων. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται η ενημέρωση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων για ζητήματα που αφορούν το Ισραήλ και τη Μέση Ανατολή, η εκπόνηση κειμένων πολιτικής, η διοργάνωση συναντήσεων και επισκέψεων και η καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Το νέο ευρωπαϊκό γραφείο της λειτουργεί από το 2022, με Εκτελεστικό Διευθυντή τον Leo van Doesburg.

Γραφείο τύπου Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Κωνσταντίνου Τσιάρα

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην στάση εργασίας για την υποστελέχωση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων Κάλεσμα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην στάση εργασίας για την υποστελέχωση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:27
  • Τέλης Σπάνιας: Νέα συνάντηση με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ – Θετικές εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες και την ενίσχυση της απασχόλησης στην Καρδίτσα Τέλης Σπάνιας: Νέα συνάντηση με τη Διοικήτρια της ΔΥΠΑ – Θετικές εξελίξεις για τις Εργατικές Κατοικίες και την ενίσχυση της απασχόλησης στην Καρδίτσα
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:18
  • Ιερά Μητρόπολη: Θεία Λειτουργία και μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή «Πέτρας» - Ξεκινά ο 4ος Κύκλος Επιστημονικών Διαλέξεων Ιερά Μητρόπολη: Θεία Λειτουργία και μοναχική κουρά στην Ιερά Μονή «Πέτρας» - Ξεκινά ο 4ος Κύκλος Επιστημονικών Διαλέξεων
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:11
  • Προσωρινές άδειες λειτουργίας για αθλητικές εγκαταστάσεις σε επτά κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας Προσωρινές άδειες λειτουργίας για αθλητικές εγκαταστάσεις σε επτά κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας
    15 Οκτωβρίου 2026, 16:11
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva