Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασ. Κόκκαλης: «Στον αέρα» τα αρδευτικά Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών Κύριο

Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Βασ. Κόκκαλη
  • 11 Μαΐου 2026, 14:11
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά
Βασ. Κόκκαλης: «Στον αέρα» τα αρδευτικά Ταυρωπού και Υπέρειας – Ορφανών

..

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, μετά την επίσημη ανάκληση της ένταξης δύο μεγάλων αρδευτικών έργων της Θεσσαλίας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Πρόκειται για το έργο του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, προϋπολογισμού άνω των 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και για το αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Λάρισας – Ορφανών Καρδίτσας, ύψους άνω των 26 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αφαιρούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κ. Κόκκαλης κάνει λόγο για σοβαρή εξέλιξη που εκθέτει την κυβέρνηση και αφήνει μετέωρο τον σχεδιασμό για κρίσιμες υποδομές στον θεσσαλικό κάμπο, τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα έργα είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα ως παρεμβάσεις στρατηγικής σημασίας για τη διαχείριση των υδάτων και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει, «για μήνες ακούγαμε υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες να μιλούν για έργα στρατηγικής σημασίας που θα έδιναν λύσεις στη λειψυδρία και θα στήριζαν τον θεσσαλικό κάμπο. Σήμερα αποδεικνύεται ότι πίσω από τα μεγάλα λόγια δεν υπήρχε εξασφαλισμένος σχεδιασμός».

Ο Λαρισαίος βουλευτής σημειώνει ακόμη ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας «δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία», υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για έργα απαραίτητα για την επιβίωση της παραγωγής σε μία περίοδο κατά την οποία ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη λειψυδρία, την κλιματική κρίση και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους της απένταξης, ζητώντας να αποσαφηνιστεί αν υπάρχει εναλλακτική χρηματοδότηση ώστε τα έργα να προχωρήσουν από άλλη πηγή. Εξηγήσεις ζητά και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που, όπως τονίζει, διαβεβαίωναν μέχρι πρότινος ότι οι παρεμβάσεις προχωρούν κανονικά.

«Η Θεσσαλία χρειάζεται έργα υποδομής και σοβαρότητα. Όχι επικοινωνιακές εξαγγελίες που καταρρέουν λίγους μήνες αργότερα», καταλήγει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κόκκαλης.

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Βασ. Κόκκαλη

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιλος: Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Βασ. Κόκκαλη

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τύρναβος: Τρεις συλλήψεις για μικροποσότητες κάνναβης Τύρναβος: Τρεις συλλήψεις για μικροποσότητες κάνναβης
    31 Ιουλίου 2026, 12:33
  • Wander Mamas x Fashion City Outlet: Η μουσικοκινητική συνεχίζεται με ακόμη μία ξεχωριστή συνάντηση Wander Mamas x Fashion City Outlet: Η μουσικοκινητική συνεχίζεται με ακόμη μία ξεχωριστή συνάντηση
    31 Ιουλίου 2026, 12:10
  • Το Σάββατο 1 Αυγούστου η κηδεία της Καλυψώς Κελεπούρη Το Σάββατο 1 Αυγούστου η κηδεία της Καλυψώς Κελεπούρη
    31 Ιουλίου 2026, 10:34
  • Καταργούνται Γραφεία Κρατικής Αρωγής σε Παλαμά, Φαρκαδόνα και Φάρσαλα - Θα υπάρχουν μόνο σε πρωτεύουσες νομών Καταργούνται Γραφεία Κρατικής Αρωγής σε Παλαμά, Φαρκαδόνα και Φάρσαλα - Θα υπάρχουν μόνο σε πρωτεύουσες νομών
    30 Ιουλίου 2026, 17:59
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva