Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες Κύριο

  • 6 Μαρτίου 2020, 15:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά
Συνάντηση Γ. Κωτσού με Α. Λυκουρέντζο για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες

...

Στην Αθήνα συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας.

Παράλληλα, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε αναλυτικά για τον μελλοντικό σχεδιασμό του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών σε ότι αφορά στις εκτιμήσεις των ζημιών στις καλλιέργειες και γρήγορη καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κωτσός εξέφρασε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και την ανάγκη επαναφοράς του ποσοστού της προκαταβολής των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο 70%, καθώς – όπως είπε - η μείωσή του στο 65% δημιουργεί πρόσθετα οικονομικά προβλήματα στους αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος έδειξε απόλυτη κατανόηση στα εν λόγω αιτήματα, αλλά επισήμανε πως ο Οργανισμός παρουσιάζει πολλά λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα έχουμε εντοπίσει – πρόσθεσε – και εκπονήσαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισής τους το οποίο βασίζεται:

- Στην άμεση δημιουργία νέας ψηφιακής πλατφόρμας, έτσι ώστε να καταγράφεται η ζημιά στο χωράφι, με τον εκτιμητή να κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου ο χρόνος εκτίμησης της ζημιάς και απόδοσης της αποζημίωσης να μειωθεί.

- Στην εκτίμηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει ως φορέας ασφάλισης, αλλά εξετάζεται σενάριο που θα δίνει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέγει ανάμεσα στον δημόσιο οργανισμό και στην ιδιωτική εταιρία.

«Ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσει να είναι ο ΕΛΓΑ, κανείς αγρότης δεν θα μείνει χωρίς ασφαλισμένη την παραγωγή του, ενώ η ασφάλιση θα παραμείνει στο 4%. Γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να μειωθούν οι δαπάνες που είχαν ξεφύγει εντελώς και πράγματι το 2019 ο Οργανισμός κατάφερε να μειώσει τα έξοδα σημαντικά» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχουν συχνή επαφή το επόμενο διάστημα ώστε να συζητούνται και να επιλύονται γρήγορα αγροτικά ζητήματα αρμοδιότητάς του που προκύπτουν.

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κωτσού

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις6 Μαρτίου 2020, 15:02

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Συνάντηση Γ. Κωτσού & Δημ. Κουρέτα για ζητήματα της Π.Ε. Καρδίτσας Συνάντηση Γ. Κωτσού & Δημ. Κουρέτα για ζητήματα της Π.Ε. Καρδίτσας
    10 Ιανουαρίου 2026, 11:52
  • Επίσκεψη του Γ. Κωτσού στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Επίσκεψη του Γ. Κωτσού στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής
    20 Νοεμβρίου 2025, 14:25
  • Συνάντηση Γ. Κωτσού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας Συνάντηση Γ. Κωτσού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας
    10 Οκτωβρίου 2025, 11:04
  • Συνάντηση του Γ. Κωτσού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη Συνάντηση του Γ. Κωτσού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη
    2 Οκτωβρίου 2025, 11:35
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva