Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

868.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Παλαμά - Ποιες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν Κύριο

  • 15 Μαρτίου 2019, 12:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
868.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στον Δήμο Παλαμά - Ποιες οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν

..

Ο Δήμος Παλαμά είναι μέσα στους 25 πρώτους Δήμους της χώρας που μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος" στον άξονα προτεραιότητας «Δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας» χρηματοδοτείται για έργα αγροτικής οδοποιίας.

Το ποσό χρηματοδότησης είναι 868.000 ευρώ και σε αυτό θα προστεθούν άλλες 214.800 ευρώ από ΣΑΤΑ του Δήμου και το συνολικό ποσό του έργου θα ανέλθει σε 1.082.800 ευρώ.

Αφορά σε ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων σχεδόν σε όλες τις τοπικές κοινότητες σε μήκος που θα ποικίλει και θα είναι από 500 έως 900μ.

Στο έργο προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

•Εκσκαφή σε βάθος 30εκ. εκατέρωθεν των χαλικοστρωμένων οδών και κυμαινόμενου πλάτους, ώστε το οδόστρωμα να αποκτήσει το επιθυμητό πλάτος των 6,50μ.

•Κατασκευή επιχώματος με επίλεκτα υλικά λατομείου κατηγορίας Ε4.

•Υπόβαση οδοστρωσίας από θραυστά υλικά λατομείου.

•Βάση οδοστρωσίας από θραυστά αδρανή υλικά.

•Ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πλάτους 5,50μ.

•Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

•Τοποθέτηση χαλύβδινων στηθαίων και μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, όπου κρίνονται απαραίτητα.

•Επέκταση υφιστάμενων σωληνωτών.

Είναι το τέταρτο έργο αγροτικής οδοποιίας που εγκρίνεται για τον Δήμο Παλαμά ύστερα από τις χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αγροτική οδοποιία στον Παλαμά, Προάστιο και Ιτέα και οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο των δημοπρασιών.

Παράλληλα ο Δήμος Παλαμά στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και στον άξονα «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» και στην αρχική του πρόταση για «Εξοπλισμό τριτοβάθμιας επεξεργασίας εκροών Ε.Ε.Λ. Παλαμά» προϋπολογισμού 682.000 ευρώ έκανε πρόσθετη πρόταση για χρηματοδότηση ενός μικρού φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 50kw ο οποίος θα καλύπτει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της εγκατάστασης των λυμάτων και ενός φορτηγού μεταφοράς ιλύος με συνολικό προϋπολογισμό 218.000 ευρώ.

Με αυτές τις χρηματοδοτήσεις και προτάσεις αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή ξέρει , θέλει και μπορεί να διεκδικεί και να φέρνει σημαντικά έργα στον Δήμο μας.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις15 Μαρτίου 2019, 13:36

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Αναστέλλεται και επίσημα η λειτουργία 16 σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καρδίτσας για το 2026-2027 Αναστέλλεται και επίσημα η λειτουργία 16 σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καρδίτσας για το 2026-2027
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 22:02
  • Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αγγελικής Γκιώμπρη Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αγγελικής Γκιώμπρη
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 19:29
  • Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Σταμούλως Κυρίτση Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Σταμούλως Κυρίτση
    4 Σεπτεμβρίου 2026, 07:46
  • Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία Ανανεώθηκε για άλλους 6 μήνες η κατάσταση πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Καρδίτσας και ολόκληρη σχεδόν την υπόλοιπη Θεσσαλία
    3 Σεπτεμβρίου 2026, 16:16
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva