Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπ. Παπαδόπουλος :Να δημιουργηθούν περισσότερα συνεργεία για το ΟΣΔΕ Κύριο

  • 30 Απριλίου 2012, 15:16
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Επιστολή  για τις δηλώσεις των καλλιεργειών ΟΣΔΕ απέστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος στον πρόεδρο της ΕΑΣ Καρδίτσας με την οποία επισημαίνει τη δυσκολία εξυπηρέτησης των αγροτών και προσφέρει την παραχώρηση χώρου στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται.


Συγκεκριμένα , στην επιστολή του  κ. Παπαδόπουλος αναφέρει :

«κ. Πρόεδρε,
γινόμαστε καθημερινά δέκτες έντονων διαμαρτυριών συνδημοτών μας αγροτών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι για πρώτη φορά η δήλωση των φετινών καλλιεργειών στο ΟΣΔΕ δε θα γίνει στον τόπο διαμονής τους, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια από συνεργείο που επισκέπτονταν το κάθε χωριό.

Για πρώτη λοιπόν φορά οι αγρότες του Δήμου Σοφάδων θα πρέπει να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν είτε τους Σοφάδες είτε την Ανάβρα όπου θα βρίσκονται εγκατεστημένα τα συνεργεία του ΟΣΔΕ προκειμένου να δηλωθούν οι καλλιέργειες. Και είναι πολύ πιθανό το ταξίδι αυτό ο κάθε αγρότης να το κάνει δύο ή και τρεις φορές γιατί  όπως πολύ καλά γνωρίζετε , στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτουν λάθη ή συμπληρωματικά στοιχεία κ.λ.π.

Πρόκειται συνεπώς για μια διαδικασία που θα ταλαιπωρήσει σημαντικά τους αγρότες, ιδιαίτερα  τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες κ.λ.π. Η ΕΑΣΚ που συστάθηκε για να λειτουργεί υπέρ των αγροτικών συμφερόντων πρέπει ν΄ αναζητήσει τρόπους που θα διευκολύνουν τους αγρότες. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται σήμερα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αγροτών.

Ο Δήμος Σοφάδων προκειμένου να διευκολύνει τα προγράμματα προτίθεται να παραχωρήσει χώρο για όσο χρόνο χρειαστεί τόσο στο Δημοτικό Κατάστημα Κέδρου όσο και στο Δημοτικό Κατάστημα Ματαράγκας ή σε όποια άλλη κοινότητα νομίζετε.

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί περισσότερο και καλύτερα η εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο κοινός μας στόχος για την επίτευξη του οποίου σας παρακαλούμε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια».

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις30 Απριλίου 2012, 15:19

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για τη Δευτέρα (24/8) Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για τη Δευτέρα (24/8)
    24 Αυγούστου 2026, 08:46
  • Φ. Σερέτης: Θα ανακατασκευαστούν πέντε Περιφερειακά Ιατρεία του ν. Καρδίτσας - Πρώτο το Π.Ι. Ματαράγκας Φ. Σερέτης: Θα ανακατασκευαστούν πέντε Περιφερειακά Ιατρεία του ν. Καρδίτσας - Πρώτο το Π.Ι. Ματαράγκας
    23 Αυγούστου 2026, 21:09
  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου η κηδεία του Απόστολου Καρυαμπά Το Σάββατο 22 Αυγούστου η κηδεία του Απόστολου Καρυαμπά
    21 Αυγούστου 2026, 19:51
  • Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για το Σάββατο (22/8) Δασαρχείο Καρδίτσας: Ετοιμότητα λόγω του Δελτίου Πρόγνωσης καιρού και του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 3) που ισχύει για το Σάββατο (22/8)
    21 Αυγούστου 2026, 14:56
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva