Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεν έχω - Δεν πληρώνω" είπαν 500 οικογένειες του Δήμου Παλαμά Κύριο

  • 11 Ιανουαρίου 2012, 17:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Τις πρώτες 500 περίπου δηλώσεις καταναλωτών ρεύματος κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στη ΔΕΗ Καρδίτσας η «Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι» του δήμου Παλαμά.

Μαζί με τις δηλώσεις περιλαμβάνονται και αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν την πληρωμή του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (φωτοτυπίες λογαριασμού ΔΕΗ, απόδειξης πληρωμής και αστυνομικής ταυτότητας).

Στην παράσταση που έγινε στη ΔΕΗ Καρδίτσας, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής συμμετείχαν και δεκάδες καταναλωτές δημότες Παλαμά. Θα ακολουθήσει εξώδικο από τη νομική υπηρεσία του δήμου Παλαμά προς την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα, με το οποίο θα απαιτείται η μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες παροχές στις οποίες έχει μεν πληρωθεί ο λογαριασμός ρεύματος αλλά όχι το «χαράτσι».

Μετά την παραπάνω διαδικασία, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Δημ. Πάτας, μέλος της Επιτροπής, τόνισε:

«Μετά από ανοιχτή λαϊκή συνέλευση πολιτών, δημιουργήσαμε στον Παλαμά την Επιτροπή Ενάντια στο Χαράτσι, για να στηρίξει τους δημότες μας που αδυνατούσαν να πληρώσουν το επιπλέον αυτό ποσό, που αφορά το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. Λειτουργήσαμε άμεσα καθώς άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί με το χαράτσι. Αρχικά, ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας σχετικά με τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν, ενώ στη συνέχεια συγκεντρώσαμε τα απαραίτητα έγγραφα.

Η Επιτροπή μας, δεν έχει σχέση με το κίνημα «Δεν Πληρώνω», αλλά ακολουθεί τη λογική «δεν έχω, δεν μπορώ να πληρώσω».

Πολλοί συνδημότες μας, μικρομεσαίοι αγρότες κυρίως, που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι, ήρθαν στην Επιτροπή και έκαναν τις ενέργειες που αυτή τους υπέδειξε.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να υφίσταται όσο θα υπάρχει το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε δηλώσεις πολιτών και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα τις καταθέτουμε με εξώδικο στη ΔΕΗ, για να μην γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης.

Η εικόνα που έχουμε είναι ότι στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος, θα είναι περισσότεροι οι συνδημότες μας που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι…».


.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Ιανουαρίου 2012, 17:10

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Γεώργιου Αμπράζη Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Γεώργιου Αμπράζη
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 21:48
  • Βλάβη στην ηλεκτροδότηση επηρεάζει τμήμα του ν. Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (20/9) Βλάβη στην ηλεκτροδότηση επηρεάζει τμήμα του ν. Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (20/9)
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 19:01
  • Αποφάσεις για τέλη και φόρους Δήμων του ν. Καρδίτσας δεν ελέγχθηκαν εμπρόθεσμα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αποφάσεις για τέλη και φόρους Δήμων του ν. Καρδίτσας δεν ελέγχθηκαν εμπρόθεσμα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 22:43
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (21/9) σε Καλογριανά, Κρανιά και στην περιοχή του φράγματος λίμνης Πλαστήρα Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης τη Δευτέρα (21/9) σε Καλογριανά, Κρανιά και στην περιοχή του φράγματος λίμνης Πλαστήρα
    20 Σεπτεμβρίου 2026, 10:58
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva