Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε 32 παιδιά του Δήμου Καρδίτσας Κύριο

  • 6 Σεπτεμβρίου 2012, 16:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών για παιδιά απόρων οικογενειών άρχισε να υλοποιεί από το ξεκίνημα του εκπαιδευτικού έτους 2012-13 η Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και την Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου.


Στο πρόγραμμα «Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση» συμμετέχουν 32 παιδιά άπορων οικογενειών από την πόλη και τις Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας που επελέγησαν από την Δ/νση Πρόνοιας με βάση τα στοιχεία των άπορων οικογενειών που τηρεί η Υπηρεσία, που απέστειλε σχετική λίστα με τα ονόματα των παιδιών στην Ένωση, η οποία στη συνέχεια τα κατένειμε στα φροντιστήρια των μελών της, όπου ξεκίνησαν ήδη να παρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσών δωρεάν.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων/νου Παπαλού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας κ. Σόλωνα Ευαγγελόπουλο παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Νικ. Καραγιάννη.

Ο κ. Παπαλός συνεχάρη τον κ. Ευαγγελόπουλο για την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, την οποία ο Δήμος Καρδίτσας μέσω και της Δ/νσης Πρόνοιας στήριξε από την πρώτη στιγμή.

«Το πρόγραμμα Κοινωνική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση δείχνει την ευαισθησία των ιδιοκτητών ξενόγλωσσων φροντιστηρίων της περιοχής μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας και προασπίζει το δικαίωμα άπορων παιδιών στην εκπαίδευση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο για το μέλλον τους, όπως είναι η γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας για την πρωτοβουλία τους και εύχομαι να βρει μιμητές, γιατί η τοπική μας κοινωνία που δοκιμάζεται έντονα από την κρίση, το έχει ανάγκη.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαλός.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποστήριξη του Δήμου και διαβεβαίωσε ότι πρόθεση της Ένωσης είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις6 Σεπτεμβρίου 2012, 16:14

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Πέτρου Γκιουλέκα Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το 40ήμερο μνημόσυνο του Πέτρου Γκιουλέκα
    30 Οκτωβρίου 2026, 19:30
  • Β. Τσιάκος στο Δ.Σ.: Λειτούργησε το σύστημα ασφάλειας με το φυσικό αέριο στο 5ο Δημοτικό - Ζητήθηκαν βεβαιώσεις καλής λειτουργίας για όλα τα σχολεία Β. Τσιάκος στο Δ.Σ.: Λειτούργησε το σύστημα ασφάλειας με το φυσικό αέριο στο 5ο Δημοτικό - Ζητήθηκαν βεβαιώσεις καλής λειτουργίας για όλα τα σχολεία
    30 Οκτωβρίου 2026, 19:11
  • Δήμος Καρδίτσας: Αναβολή στη συζήτηση των τελών για το 2027 – Σε εξέλιξη διάλογος για τα τέλη άρδευσης Δήμος Καρδίτσας: Αναβολή στη συζήτηση των τελών για το 2027 – Σε εξέλιξη διάλογος για τα τέλη άρδευσης
    30 Οκτωβρίου 2026, 19:05
  • Το μεταλλικό στέγαστρο του ΔΑΚ «μετακόμισε» από την Δημοτική Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο Το μεταλλικό στέγαστρο του ΔΑΚ «μετακόμισε» από την Δημοτική Επιτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο
    30 Οκτωβρίου 2026, 18:41
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva