Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MyStreet: «Βροχή» οι καταγγελίες πολιτών στην Καρδίτσα για παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων Κύριο

  • 1 Φεβρουαρίου 2026, 15:06
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
MyStreet: «Βροχή» οι καταγγελίες πολιτών στην Καρδίτσα για παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων

...

Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών για παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων στο Δήμο Καρδίτσας, μέσω της εφαρμογής MyStreet.

Από τις 27 Αυγούστου 2025 που τέθηκε σε εφαρμογή, μέχρι και την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2026, στην πλατφόρμα του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έγιναν συνολικά 164 καταγγελίες.

Η Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος, έλεγξε 119 αναφορές.

Από αυτές, οι 67 περιπτώσεις συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις, ενώ οι 52 όχι, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα.

Από τις 119 καταγγελίες, οι 86 αφορούσαν σε δημόσιους χώρους.

Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου Καρδίτσας, οι 45 καταγγελίες που είναι σε εκκρεμότητα, θα ελεγχθούν ξανά.

Οι έλεγχοι

Σε περιπτώσεις παραβάσεων γίνονται συστάσεις από τη Δημοτική Αστυνομία και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός τριών ημερών, επιβάλλονται πρόστιμα.

Η επαναλαμβανόμενη παράβαση μπορεί να οδηγήσει σε εξάμηνη αφαίρεση της άδειας κοινόχρηστου χώρου και κατάσχεση τραπεζοκαθισμάτων.

Να αναφέρουμε πως ο Δήμος Καρδίτσας έχει παραχωρήσει συνολικά 42 άδειες για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

Οι πολίτες που διαπιστώνουν την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία προς την αρμόδια ελεγκτική αρχή μέσω του MyStreet.

Η εν λόγω εφαρμογή αναπτύσσεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι δωρεάν και εγκαθίσταται σε «έξυπνες» συσκευές (κινητά και tablets).

Λ.Μ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (9/8) σε μεγάλο τμήμα του ν. Καρδίτσας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (9/8) σε μεγάλο τμήμα του ν. Καρδίτσας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας
    8 Αυγούστου 2026, 22:58
  • Χ. Παπαδημήτριου (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ): Στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών Χ. Παπαδημήτριου (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ): Στην παρούσα φάση δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών
    8 Αυγούστου 2026, 21:15
  • Υπεγράφη η σύμβαση για την «Αναβάθμιση υποδομών κεντρικής δομής του Μουσείου Πόλης» Υπεγράφη η σύμβαση για την «Αναβάθμιση υποδομών κεντρικής δομής του Μουσείου Πόλης»
    8 Αυγούστου 2026, 19:33
  • Την Κυριακή 9 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Βογιατζή Την Κυριακή 9 Αυγούστου η κηδεία του Κωνσταντίνου Βογιατζή
    8 Αυγούστου 2026, 19:28
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva