Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φυσικές επιστήμες στο 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας Κύριο

  • 25 Οκτωβρίου 2012, 16:00
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Στο πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, συγκεντρώθηκαν τα νήπια του 5ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας, μαζί με τις Νηπιαγωγούς, σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις, και πειραματίστηκαν με τους μαγνήτες.


Οι μικροί «πειραματιστές», αφού πειραματίστηκαν με διάφορα υλικά όπως ξύλο, χαρτί, πλαστικό, σίδηρο και διάφορα άλλα μέταλλα, διαπίστωσαν ότι πάνω στο μαγνήτη «κολλούν» μόνο τα σιδερένια αντικείμενα, ότι η δύναμη του μαγνήτη μπορεί και περνάει μέσα από άλλα σώματα, όπως είναι το χέρι μας, το θρανίο κ.λ.π. χωρίς να τα επηρεάζει, ότι όλοι οι μαγνήτες, ανεξάρτητα από το σχήμα τους έχουν δύο πόλους, το βόρειο και το νότιο,  και ότι οι όμοιοι πόλοι απωθούνται ενώ οι ετερώνυμοι έλκονται.

Στο τέλος έπαιξαν και το παιχνίδι «Μαγνητοψαράδες» και «ψάρεψαν» τσιπούρες και καρχαρίες (σε καρτέλες που πάνω τους είχαν σιδερένιους συνδετήρες) και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια άλλη φορά, προκειμένου να μελετήσουν τον κύκλο του νερού στη φύση.

Η πολύ σημαντική αυτή βιωματική συνάντηση έγινε με τη συνδρομή του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας, Τμήμα Πρωτοβάθμιας, και γι’ αυτό καλούμε όλες/ους τις/τους Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, να αξιοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία προγραμματίζοντας τέτοιες βιωματικές συναντήσεις είτε στα Νηπιαγωγεία τους είτε στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, που έχουν δημιουργηθεί και εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλά Δημοτικά Σχολεία της περιφέρειάς μας.

Τηλ. Επικοινωνίας.: 2441079170,1 κ. Ιωάννης Ντελής Δάσκαλος - Φυσικός

.
.
 
 
.

 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις25 Οκτωβρίου 2012, 16:06

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Σωτ. Παπαγεωργίου: "Φρένο στους πλειστηριασμούς, η παρέμβαση στη Βουλή που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 23" Σωτ. Παπαγεωργίου: "Φρένο στους πλειστηριασμούς, η παρέμβαση στη Βουλή που ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 23"
    2 Νοεμβρίου 2026, 09:14
  • Χριστουγεννιάτικα πεντάλ ο τίτλος των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καρδίτσα - Με 20.000€ θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο Χριστουγεννιάτικα πεντάλ ο τίτλος των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καρδίτσα - Με 20.000€ θα συμμετάσχει το Επιμελητήριο
    1 Νοεμβρίου 2026, 22:32
  • Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Σήραγγα Όθρυος – Οι ημερομηνίες και οι εκτροπές Ε65: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στη Σήραγγα Όθρυος – Οι ημερομηνίες και οι εκτροπές
    1 Νοεμβρίου 2026, 18:49
  • Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: "Να υπάρξει άμεσα έλεγχος ασφάλειας όλων των υποδομών στο νοσοκομείο Καρδίτσας" Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: "Να υπάρξει άμεσα έλεγχος ασφάλειας όλων των υποδομών στο νοσοκομείο Καρδίτσας"
    1 Νοεμβρίου 2026, 18:20
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva