Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διημερίδα του ΚΠΕ Μουζακίου συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κύριο

  • 23 Μαρτίου 2013, 15:16
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Το ΚΠΕ  Μουζακίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» διοργάνωσε στις 21 και 22 Μαρτίου 2013 διημερίδα για τους φοιτητές του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής

και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Οικοσυστήματα και βιοποικιλότητα - Διαχείριση και εκπαίδευση».

Η διημερίδα είχε σαν στόχους την απόκτηση θεωρητικών γνώσεων από τους φοιτητές, αλλά και την απόκτηση εμπειρίας μέσω των επισκέψεων σε οικοσυστήματα και αγροτικές επιχειρήσεις, και συζητήσεων με αρμόδιους γύρω από τα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης. Επιπλέον οι φοιτητές γνώρισαν τις δράσεις που υλοποιεί το ΚΠΕ Μουζακίου και αφορούν σε θέματα βιώσιμης γεωργίας, αλλά και στα διάφορα οικοσυστήματα που συνδέονται με τα προγράμματά του, όπως είναι το δάσος και οι υγρότοποι.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν 50 φοιτητές με επικεφαλής τον Πρόεδρο του τμήματος Κο Σφουγγάρη Αθανάσιο. Οι δευτεροετείς φοιτητές επίσης επισκέφτηκαν τοπικά οινοποιεία των κυρίων Παγούρα και Καραλή, και είχαν συζήτηση με τον Κο Κολοσούσα πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου και προσωρινό πρόεδρο του συνεταιρισμού για την στέβια καθώς και με μέλη του συνεταιρισμού. Επίσης συζήτησαν με τον Δήμαρχο του Μουζακίου Κο Κωτσό Γ. , τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κ.ο Κωστή Δ. και τον δασάρχη Μουζακίου Κο Παπουτσή Φ. για θέματα αγροτικής ανάπτυξης  της περιοχής.

Ενδιαφέρουσες ήταν επίσης οι εισηγήσεις του Κου Σφουγγάρη με θέμα «Διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσα από τη διαχείριση των αγροτικών οικοσυστημάτων» και της Κας Πλεξίδα Σοφίας - Υποψήφια Διδάκτορα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Βιοποικιλότητα διαχειριζόμενων και φυσικών οικοσυστημάτων ημιορεινών περιοχών»

Στην επιστροφή οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Αγροτικό – Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις23 Μαρτίου 2013, 16:05

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Παράταση απαγόρευση θήρας σε συγκεκριμένες εκτάσεις του Δήμου Μουζακίου Παράταση απαγόρευση θήρας σε συγκεκριμένες εκτάσεις του Δήμου Μουζακίου
    8 Αυγούστου 2026, 09:29
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (10-16/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (10-16/8) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    8 Αυγούστου 2026, 08:22
  • Γ. Καραβίδας: "Ο Αύγουστος, τα πανηγύρια και οι «χορηγίες» με θέμα τα κοινά μας αγαθά" Γ. Καραβίδας: "Ο Αύγουστος, τα πανηγύρια και οι «χορηγίες» με θέμα τα κοινά μας αγαθά"
    8 Αυγούστου 2026, 08:17
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (7/8) σε Ιτέα, Άγιο Γεώργιο, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Κρανιά, Καππά, Φύλλο και Αμπελώνα Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή (7/8) σε Ιτέα, Άγιο Γεώργιο, Γεώργιο Καραϊσκάκη, Κρανιά, Καππά, Φύλλο και Αμπελώνα
    6 Αυγούστου 2026, 15:00
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva