Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΟΟΑΠ αποκτά ο Δήμος Αργιθέας Κύριο

  • 24 Ιουλίου 2013, 16:06
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) προϋπολογισμού 344.492,97 ευρώ αποκτά η περιοχή του Δήμου Αργιθέας μετά την έγκριση υπογραφής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την σύνταξη μελέτης Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Αργιθέας Π.Ε Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η θεσμοθέτηση χρήσεων γης και ζωνών προστασίας για το σύνολο της περιοχής παρέμβασης. Σκοπός της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ είναι η οργάνωση του χώρου και των παραγωγικών δραστηριοτήτων, με την παράλληλη διασφάλιση και προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Μέσω της μελέτης αυτής:

- Θα γίνει εκτίμηση των αναγκών σε νέους οικιστικούς υποδοχείς

- Θα γίνει καθορισμός των ζωνών των παραγωγικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων (χρήσεις γης).

- Θα καταγραφεί /αξιολογηθεί  το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ώστε να παρθούν ειδικά μέτρα προστασίας του.

- Θα γίνει εκτίμηση των αναγκών για νέα έργα τεχνικής, κοινωνικής και πολιτισμικής υποδομής.

Το έργο που είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έχει φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 189.472,89 ευρώ και μετά την παραπάνω έγκριση, ξεκινάνε από την Π.Ε. Καρδίτσας οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής  Σύμβασης και την υλοποίηση της μελέτης.

«Η ύπαρξη πολεοδομικού σχεδιασμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αργιθέας καθιστά εφικτή πλέον την πραγματοποίηση οργανωμένων αναπλάσεων αλλά και των απαραίτητων έργων υποδομής. Το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει να λυθούν σοβαρά ζητήματα για τη βελτίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις24 Ιουλίου 2013, 16:11

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Μικρή παράταση για την ανάδειξη των υφιστάμενων διαδρομών στο Δ. Αργιθέας-Κοντά στην ολοκλήρωση το έργο Μικρή παράταση για την ανάδειξη των υφιστάμενων διαδρομών στο Δ. Αργιθέας-Κοντά στην ολοκλήρωση το έργο
    31 Αυγούστου 2026, 20:22
  • Ι.Μ. Σπηλιάς: Θεία Λειτουργία για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος και Αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο Ι.Μ. Σπηλιάς: Θεία Λειτουργία για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος και Αγρυπνία για τον Άγιο Νεκτάριο
    31 Αυγούστου 2026, 18:51
  • Δόθηκε το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Χρ. Καναβού σε ανώνυμη οδό στο Ανθηρό Δόθηκε το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Χρ. Καναβού σε ανώνυμη οδό στο Ανθηρό
    31 Αυγούστου 2026, 17:03
  • Παράταση Νο 8 για την «Βελτίωση και συντήρηση Υποδομών Δήμου Αργιθέας» Παράταση Νο 8 για την «Βελτίωση και συντήρηση Υποδομών Δήμου Αργιθέας»
    31 Αυγούστου 2026, 16:37
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva