Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή του Δ. Σοφάδων στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες που οργάνωσε ο Δ. Δωρίδος Κύριο

  • 4 Ιουλίου 2012, 13:34
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δίκτυο Δήμων - Πόλεων με Λίμνη, ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων Φώτης Τσέλιος παρέστη το Σάββατο 29 Ιουνίου στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Δωρίδος.

Στη σχετική ημερίδα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Δήμων απ’ όλη την Ελλάδα με σκοπό την ίδρυση «Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων με Λίμνες».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των Δήμων Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καστοριάς, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού και Σοφάδων συζήτησαν και κατέγραψαν τις κοινές θέσεις που θα διαμορφώσουν το ιδρυτικό καταστατικό του δικτύου.

Οι στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων σε δράσεις που αφορούν την προστασία των λιμνών, η υπαγωγή επενδύσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα, η συνεργασία- αλληλοϋποστήριξη και η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης και τεχνογνωσίας με άλλους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικός εισηγητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Αντώνης Καρβούνης, Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος “Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013”, ο οποίος ανέλυσε και τα τυπικά βήματα της σύστασης του Ευρωπαϊκού αυτού Δικτύου.

Επιδίωξη των Δήμων που συμμετείχαν ήταν η διαμόρφωση κοινής δράσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, την αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα τη δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών. Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Φράγμα του Μόρνου.

Στο προσεχές διάστημα οι παραπάνω Δήμοι καλούνται να προβούν σε μια σειρά ενεργειών (έγκριση καταστατικού του Δικτύου, ορισμός υπαλλήλου- συντονιστή κλπ) για την περαιτέρω οργάνωση της αδελφοποίησης. Μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Δικτύου, στην οποία θα συμμετάσχουν και Δήμοι από άλλες χώρες της ΕΕ.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις4 Ιουλίου 2012, 16:21

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (2-8/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (2-8/11) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    31 Οκτωβρίου 2026, 07:52
  • Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Τέλιου σε σημεία που ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Κ.Τέλιου σε σημεία που ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση στο οδικό δίκτυο
    30 Οκτωβρίου 2026, 15:55
  • Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών Στην κατηγορία Α΄ των άγονων περιοχών Σοφάδες, Παλαμάς και Μουζάκι – Οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών
    29 Οκτωβρίου 2026, 23:38
  • Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο της Ευτυχίας Τσιόγγα Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου το ετήσιο μνημόσυνο της Ευτυχίας Τσιόγγα
    29 Οκτωβρίου 2026, 19:21
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva