Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με τον φιλοζωικό για τα αδέσποτα Κύριο

  • 2 Νοεμβρίου 2012, 17:17
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Την εντατικοποίηση του σχεδιασμού αντιμετώπισης του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας με έναρξη νέου κύκλου εμβολιασμών και ουσιαστικότερη εμπλοκή της δημοτικής αστυνομίας αποφάσισαν η Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας και ο Φιλοζωϊκός Όμιλος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Κώστα Παπαλού.


Σε αυτή, πλην του κ. Δημάρχου, συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Χάρης Παπαδημητρίου, κα Ουρανία Σούφλα κ. Βασίλης Μπατζιάκας και από τον Φιλοζωϊκό Όμιλο η πρόεδρος κα Εύη Θάνου, η αντιπρόεδρος κα Κατερίνα Γκανάτσιου, η Γραμματέας κα Ελένη Νικολαϊδου και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Καλημέρης.

Στην συζήτηση συμφωνήθηκε η αλλαγή του προσανατολισμού των ενεργειών που γίνονταν μέχρι σήμερα, ώστε να δοθεί έμφαση εκτός της ιατρικής φροντίδας - διατροφής των ζώων, στους ελέγχους από την δημοτική αστυνομία και στην ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών για την ηλεκτρονική σήμανση (τσιπάρισμα) των τετράποδων που φροντίζουν.

Για το λόγο αυτό κλιμάκιο του Φιλοζωϊκού Ομίλου θα επισκεφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες την Υπηρεσία για να προβεί στη σχετική ενημέρωση των στελεχών της και να συζητηθούν τρόποι συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Παπαλός δήλωσε την σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής για υλοποίηση παρεμβάσεων που θα δώσουν λύσεις και θα συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων. Όμως επισήμανε ότι η οικονομική συγκυρία είναι τόσο αρνητική που ο Δήμος με μεγάλη δυσκολία εξασφαλίζει πιστώσεις, οπότε το νέο πρόγραμμα δαπανών θα είναι αρκετά περιορισμένο σε σχέση με το παρελθόν.

Από την πλευρά της η κα Θάνου υπογράμμισε την σημαντική έμπρακτη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας στην φροντίδα των αδέσποτων, αλλά και την στενή συνεργασία που υπάρχει προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται να δοθούν από την κεντρική εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, όλες οι απαραίτητες τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες ώστε να εφαρμοστεί πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για τα αδέσποτα.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις2 Νοεμβρίου 2012, 17:22

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Κωνσταντίνος Ξυλομένος: Αναπάντητα ερωτήματα για την απευθείας ανάθεση στο μεταλλικό στέγαστρο της Δυτικής εξέδρας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ξυλομένος: Αναπάντητα ερωτήματα για την απευθείας ανάθεση στο μεταλλικό στέγαστρο της Δυτικής εξέδρας του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 22:33
  • Πρώτη νίκη στα φιλικά για τον Α.Σ. Καρδίτσας – Επικράτησε 78-73 της Μυκόνου Πρώτη νίκη στα φιλικά για τον Α.Σ. Καρδίτσας – Επικράτησε 78-73 της Μυκόνου
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 20:44
  • Συνάντηση του Τέλη Σπάνια με τον Σταμάτη Χατζηνικολιδάκη για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Καρδίτσα Συνάντηση του Τέλη Σπάνια με τον Σταμάτη Χατζηνικολιδάκη για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Καρδίτσα
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 16:33
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (9/9) σε Ραχούλα, Αμάραντο, Σαραντάπορο, Μολόχα, Μαυρόλογγο, Μέγα Λάκκο, Νεράιδα, Μπουκοβίτσα και Κουκέικα Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (9/9) σε Ραχούλα, Αμάραντο, Σαραντάπορο, Μολόχα, Μαυρόλογγο, Μέγα Λάκκο, Νεράιδα, Μπουκοβίτσα και Κουκέικα
    8 Σεπτεμβρίου 2026, 16:19
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva