Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για το νερό της Βατσουνιάς Κύριο

  • 29 Μαρτίου 2017, 16:22
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου συζητήθηκε την περασμένη Δευτέρα (27/3) η αίτηση της εταιρείας ΑΗΒ GROUP η αλλιώς Θεόνη όπως είναι γνωστή με την εμπορική της ονομασία.

Η εταιρεία με αίτησή της ζήτησε να μπορεί να εμφιαλώνει νερό και την περίοδο του Αυγούστου κατά παρέκλιση της σύμβασης, ώστε να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της.

Στη συνεδρίαση που έγινε ...αποκεντρωμένα στο Φανάρι, βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι του χωριού της Βατσουνιάς που είτε θέλαν να αποτραπεί η εν λόγω θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου προς την Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας καθώς όπως υποστήριζαν το νερό δεν είναι επαρκές ούτε για την ύδρευση ούτε για την άρδευση σε μια τέτοια περίπτωση λέγοντας πως ήδη παρατηρούνται προβλήματα τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και εργαζόμενοι της εταιρείας με σκοπό να υποστηρίξουν το αίτημα της εταιρείας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Δημ. Τσιούμας διάβασε επιστολή 17 κατοίκων που απαριθμούσαν τους λόγους που δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας ενώ ο Κος Λ. Γιώτης σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" γνωστοποίησε επιστολή της Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου - Παμίσου - Ιθώμης η οποία ήταν στο ίδιο ύφος και παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι αποσιώπησε την συγκεκριμένη επιστολή αν και έχει πάρει πρωτόκολλο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στην εισήγησή του για το θέμα ο Δήμαρχος Κος Γ. Κωτσός τοποθετήθηκε θετικά στο αίτημα της εταιρείας εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα δώσουν την τελική έγκριση επιβεβαιώσουν την ύπαρξη διαθεσιμότητας νερού για βιομηχανική χρήση.

Η συζήτηση ωστόσο δεν κατόρθωσε να προχωρήσει καθώς μετά την τοποθέτηση κατοίκων και την τοποθέτηση του νομικού συμβούλου της εταιρείας οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα και προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα ο πρόεδρος αποφάσισε έπειτα από προτροπή του Δημάρχου την αναβολή της συνεδρίασης.

Είναι χαρακτηριστικό της όξυνσης ότι ο ίδιος ο πρόεδρος άφησε το προεδρείο και κινήθηκε προς δημότη οποίος δεν πειθαρχούσε στις δικαιολογημένες προτροπές του να ακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κα Παρ. Ντούρβα και πριν αναβληθεί το θέμα για επόμενη συνεδρίαση μίλησε για "ντρίμπλα" από πλευράς του Δημάρχου καθώς διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για το θέμα και ζήτησε την αναβολή.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι την προγουμένη χρονιά η εταιρεία είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα (για άδεια 15 ημερών τον Αύγουστο) επικαλούμενη έκτακτα προβλήματα που πήγαν πίσω την παραγωγή με το σώμα τότε να δίνει κατά πλειοψηφία την θετική του γνωμοδότηση προς την Δ/νση Υδάτων Θεσσαλίας σε μια επίσης οξυμένη συνεδρίαση.

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Εξιχνιάστηκαν 9 απάτες και κλοπές στη Θεσσαλία - Μία αφορά την περιοχή του Μουζακίου Εξιχνιάστηκαν 9 απάτες και κλοπές στη Θεσσαλία - Μία αφορά την περιοχή του Μουζακίου
    1 Οκτωβρίου 2026, 13:32
  • Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου η κηδεία της Αγγελικής Αποστολάκη Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου η κηδεία της Αγγελικής Αποστολάκη
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 12:30
  • Προς δημοπράτηση οι αποφράξεις τεχνικών όμβριων στις κοινότητες του Δήμου Μουζακίου Προς δημοπράτηση οι αποφράξεις τεχνικών όμβριων στις κοινότητες του Δήμου Μουζακίου
    30 Σεπτεμβρίου 2026, 09:39
  • Αχιλλέας Ν. Καταραχιάς: Φράγμα Μουζακίου - Τα ερωτήματα είναι θεμιτά - Η αναβολή όχι Αχιλλέας Ν. Καταραχιάς: Φράγμα Μουζακίου - Τα ερωτήματα είναι θεμιτά - Η αναβολή όχι
    28 Σεπτεμβρίου 2026, 18:38
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva