Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε για 15 Μαΐου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ (+Φωτο +Βίντεο) Κύριο

  • 17 Ιανουαρίου 2024, 11:02
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Αναβλήθηκε για 15 Μαΐου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ (+Φωτο +Βίντεο)

..

Τουλάχιστον για τέσσερις ακόμα μήνες θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Περιφέρεια και σε Δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας περίπου 110 συμβασιούχοι που απασχολήθηκαν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ αρχικά για 8+4μήνες

(λόγω παράτασης του προγράμματος) στους παραπάνω φορείς και εν συνεχεία διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας με δικαστικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προσωρινές διαταγές για την αναστολή της λύσης των συμβάσεών τους και την προσωρινή έμμισθη αποδοχή των προσφερόμενων υπηρεσιών τους στους φορείς.

.Σήμερα (17/1) ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι , αλλά με δεδομένο ότι συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων, -λόγω της οποία είχε αναβληθεί η εκδίκασή τους στις 15/11/2023 που ήταν η αρχική δικάσιμος, -  δόθηκε νέα αναβολή στην εκδίκασή τους η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 15 Μαΐου 2024.

Νωρίτερα, στις 6 Μαρτίου θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του Παραρτήματος Καρδίτσας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας (πρώην ΚΕΠΕΠ) που επρόκειτο να εκδικαστεί επίσης στις 15 Νοεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε.

Η σημερινή εξέλιξη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους προσφεύγοντες, καθώς παραμένουν σε ισχύ οι προσωρινές διαταγές για την αναστολή της λύσης των συμβάσεών τους και την προσωρινή έμμισθη αποδοχή των προσφερόμενων υπηρεσιών τους από τους φορείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την κάλυψη του μισθολογικού κόστους

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο νομικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας των εργαζομένων, δικηγόρος Αθηνών κ. Νικ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι οι αναβολές που δόθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καρδίτσας είναι μια θετική εξέλιξη δίνουν μια μικρή ανάσα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους που βασανίζονται όπως είπε μετά τον "Daniel" καθώς πολλοί από αυτούς υπέστησαν ζημιές και οικονομική καταστροφή και η εργασία είναι γι΄ αυτούς επιτακτική ανάγκη.

Κωστής Κριτσιάνης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Ιερά Μητρόπολη: Αιμοδοσία την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου Ιερά Μητρόπολη: Αιμοδοσία την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 21:01
  • Λίμνη Πλαστήρα: Στα 786 μέτρα η στάθμη – Ξεκινά η συλλογή υδάτων Λίμνη Πλαστήρα: Στα 786 μέτρα η στάθμη – Ξεκινά η συλλογή υδάτων
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 18:59
  • Απώλεια γυαλιών ηλίου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας Απώλεια γυαλιών ηλίου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 19:00
  • Τ.Ο. Καρδίτσας Κ.Ν.Ε.: Ολοκληρώθηκε το 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» – Οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις Τ.Ο. Καρδίτσας Κ.Ν.Ε.: Ολοκληρώθηκε το 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» – Οι ομιλίες και οι εκδηλώσεις
    21 Σεπτεμβρίου 2026, 18:46
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva