Απαίτηση ασφαλιστικών εταιρειών και απένταξη ενεργειακής αναβάθμισης κλειστού στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Για αρνητική έκπληξη μίλησε ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Φροξυλιά για την διεκδίκηση ασφαλιστικών εταιρειών ποσό από τον Δήμο, λόγω των αποζημιώσεων που πλήρωσαν για τον "Ιανό".
Στο θέμα είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net και ο δήμαρχος συνεχίζοντας είπε ότι το αίτημα δεν έχει λογική γιατί οι ασφαλισμένοι πλήρωναν τις ασφαλιστικές και ήταν υποχρέωσή τους να τους αποζημιώσουν. Τέλος ανέφερε ότι από τον Δήμο έχει ορισθεί δικηγόρος για να τον εκπροσωπήσει όπως και ότι και άλλοι Δήμοι έχουν δεχθεί ανάλογες αγωγές.
Από ένα άλλο θέμα που είχε αναδείξει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ήταν το επόμενο ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα την απένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου, με τον δήμαρχο να τονίζει πως δεν υπήρχε εκείνη την εποχή χώρος από πλευρά της ΔΕΗ για την παραγωγή ρεύματος από τα Φωτοβολταϊκά που προβλεπόταν.
Απαντώντας στα υπόλοιπα ερωτήματα που του τέθηκαν από τον κ. Φροξυλιά, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης είπε ότι καθαρίστηκε η περιοχή Πηγή στο Φανάρι και έχει δοθεί εντολή στη ΔΕΥΑΜ να συνεχιστούν οι καθαρισμοί των πηγών.
Τόνισε ότι για την αδυναμία εισόδου των λεωφορείων του ΚΤΕΛ στο Φανάρι λόγω ολισθηρότητας, όπως το ίδιο αναφέρει σε έγγραφό του, αναζητήθηκε λύση αλλά προς το παρόν δεν έχει βρεθεί.
Για την υπερχείλιση της δεξαμενής στον Πύργο Ιθώμης σημείωσε ότι θα ενημερωθεί, ενώ για την περιοχή «Νησί» στο Μαυρομμάτι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για τα σκουπίδια.
Π.Κ.






