Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημίωση από το Δήμο Καρδίτσας ζητά πολίτης για εκταφή, χωρίς γνώση του, στενού συγγενικού του προσώπου Κύριο

  • 11 Ιουνίου 2024, 21:34
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
Αποζημίωση από το Δήμο Καρδίτσας ζητά πολίτης για εκταφή, χωρίς γνώση του, στενού συγγενικού του προσώπου

..

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας εκδικάζεται στις 21 Ιουνίου 2024 αγωγή αποζημίωσης, την οποία υπέβαλε προ διετίας πολίτης εναντίον του Δήμου Καρδίτσας, όταν επισκεπτόμενος τον τάφο της μητέρας του σε Κοιμητήριο οικισμού ορεινής Κοινότητας του Δήμου διαπίστωσε ότι χωρίς να το γνωρίζει είχε γίνει εκταφή και στο ίδιο μνημείο είχε ενταφιαστεί άλλος νεκρός.

Ειδικότερα ο ενάγων ισχυρίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2011 απεβίωσε η μητέρα του και ενταφιάστηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο οικισμού ορεινής κοινότητας του Δήμου. Τον Αύγουστο του έτους 2021 σε επίσκεψή του στο κοιμητήριο διαπίστωσε ότι είχε γίνει εκταφή και στην θέση της αποβιωσάσης μητρός του ενταφιάστηκε άλλος δημότης. Κατόπιν αυτού ο πολίτης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης ύψους 20.000 ευρώ εναντίον του Δήμου.

Το θέμα απασχόλησε τη Δημοτική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, η οποία αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Δήμος θα πρέπει να αντικρούσει την παραπάνω αγωγή αποζημίωσης, επειδή σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Αντιδήμαρχο κ. Στ. Θεολόγη ο Δήμος Καρδίτσας και οι υπάλληλοί του ουδέποτε χορήγησαν οποιαδήποτε εντολή εκταφής.

Η Δ.Ε. με την απόφασή της χορήγησε εντολή και πληρεξουσιότητα στην Δικηγόρο του Δήμου Καρδίτσας με σχέση έμμισθης εντολής κ.Χρυσ. Βούζα να παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου και να εκπροσωπήσει το Δήμο Καρδίτσας για να προβάλει όλες τις ενστάσεις και να ενεργήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

Κωστής Κριτσιάνης

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Ιουνίου 2024, 21:40

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Την Τετάρτη 29 Ιουλίου κηδεία του Δημήτριου Κουσκούνα Την Τετάρτη 29 Ιουλίου κηδεία του Δημήτριου Κουσκούνα
    28 Ιουλίου 2026, 19:23
  • Κων. Μπαρμπούτης: Η Καρδίτσα δεν "φλέγεται" – Μια πόλη γεμάτη ζωή και δροσιά, ακόμα και το καλοκαίρι!! Κων. Μπαρμπούτης: Η Καρδίτσα δεν "φλέγεται" – Μια πόλη γεμάτη ζωή και δροσιά, ακόμα και το καλοκαίρι!!
    28 Ιουλίου 2026, 18:55
  • Σημάδια εγκατάλειψης στο μικρό σιντριβάνι στην Καρδίτσα (+Φωτο) Σημάδια εγκατάλειψης στο μικρό σιντριβάνι στην Καρδίτσα (+Φωτο)
    28 Ιουλίου 2026, 18:27
  • Υπεγράφη η σύμβαση για τις «Εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου και κοινόχρηστων χώρων της Δ.Ε. Ιτάμου λόγω της θεομηνίας Daniel» Υπεγράφη η σύμβαση για τις «Εργασίες αποκατάστασης οδικού δικτύου και κοινόχρηστων χώρων της Δ.Ε. Ιτάμου λόγω της θεομηνίας Daniel»
    28 Ιουλίου 2026, 17:49
Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva